Bivši trener Intera, Atletica i Chelseaja od sljedeće sezone vodit će Andreja Kramarića

Claudio Ranieri prošle je godine vodio grčku reprezentaciju

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Talijanski trener Claudio Ranieri sljedeće će sezone voditi engleskog prvoligaša Leicester City, za koji igra hrvatski napadač Andrej Kramarić. Ranieri je s Leicesterom potpisao trogodišnji ugovor.

“Drago mi je da sam u klubu s velikom tradicijom. Zahvaljujem vlasnicima na ukazanom povjerenju i namjeravam im se odužiti izvrsnim rezultatima”, rekao je Ranieri za službenu stranicu svojeg novog kluba.

Ranieri će na klupi “lisica” zamijeniti Nigela Pearsona koji je dobio otkaz ranije ovoga ljeta zbog sukoba s upravom kluba iako je serijom pobjeda u završnici prošle sezone izborio ostanak u Premier ligi.

Vodio mnoge velikane

Ranieri je u svojoj bogatoj karijeri vodio europske velikane Atletico Madrid, Chelsea, Valenciju, Juventus, Romu, Inter i Monaco prije no što je preuzeo dužnost grčkog izbornika. S te je pozicije smijenjen nakon domaćeg poraza od Farskih Otoka u kvalifikacijskom susretu za odlazak na EURO 2016. igranom u studenom prošle godine.

“Radio sam u mnogim velikim klubovima i različitim ligama, ali sve otkako sam napustio Chelsea sanjao sam povratak u najbolju ligu na svijetu”, izjavio je Ranieri koji je morao napustiti Chelsea prije 11 godina.