Bivši čelnik Zvezde otkrio da je Arkan pucao na Maksimiru (i da je Šuker trebao prijeći u 'crveno-bele')

Vladimir Cvetković u razgovoru za Kurir govorio o događajima 90-ih

FOTO: Screenshot

Bivši čelnik Crvene Zvezde Vladimir Cvetković u razgovoru za Kurir progovorio je maksimirskom incidentu iz 1990. kada je došlo do velikih sukoba između navijača Dinama i Zvezde. Uz to otkrio je i da je sa sadašnjim predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom svojedobno postojao dogovor oko prelaska u redove tadašnjih prvaka Europe.

I Bokšić u Zvezdi

“Za Šukera znam da je bilo dogovoreno. Njemu je Ljupko Petrović bio trener u Osijeku. Sjećam se jednog detalje. Igrali smo s Hrvatskom kad je na Marakani nestalo struje. Onda su Bokšić, a čini mi se da je bio i Bilić, došli kod mene u ured i Bokšić je rekao – da se sve ovo nije dogodilo, svi bismo bili u ovom klubu”, ispričao je Cvetković te se osvrnuo na sukobe na Maksimiru.

“Činjenica je da je tada Arkan spasio Zvezdu od linča. Oni su incident pripremili unaprijed. Džajić i smo bili zarobljeni u loži. Kiselinom su uništili ogradu, niti jedno vatrogasno vozilo na terenu nije imalo vodu. Rulja je krenula prema svlačionicama, a onda je Arkan izvadio pištolj i ispalio metak u zrak, potom se okrenuo prema policiji gdje su većinom bili Srbi iz Like pa im je viknuo ‘za mnom’. On je uplašio Dinamove navijače”, ispričao je Cvetković.

Međutim postavlja se pitanje što bi Dinamovi navijači imali za reći na ovu priču.