Blanka Vlašić i Ana Šimić bez greške u finale, odlična i Ivančević

Obje hrvatske visašice lakoćom su stigle do borbe za odličja

Croatia's Ana Simic competes in the Women's High Jump final during the European Athletics Championships at the Letzigrund stadium in Zurich on August 17, 2014.     AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Dvije hrvatske visašice Blanka Vlašić i Ana Šimić plasirale su se u finale natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Bez greške su odradile svoj program u kvalifikacijama.

Norma za finale bila je postavljena na 1.94 metara, no kako je samo trinaest natjecateljica svladalo 1.92, organizatori su ih sve pustili u finale koje je na rasporedu u subotu s početkom u 12.30 po našem vremenu.

Ivančević skoro rekordna

Vlašić je iz prve preskakala zadane visine na 1.85, 1.89 i 1.92 i u subotu ima mogućnost dodatno uvećati svoju bogatu kolekciju medalja sa svjetskih prvenstava. Trenutačno je vlasnica zlata iz Osake (2007.) i Berlina (2009.), te srebra iz Daegua (2011.). Šimić, koja je u kvalifikacijsku borbu krenula uz početnu visinu 1.80., nema svjetskih odličja, ali ima broncu osvojenu na lanjskoj europskoj smotri.

Dodajmo i da je uspješna na startu kvalifikacija uspješna bila i Andrea Ivančević. Polufinale u petak je izborila vremenom 12.88 sekundi što znači da je bila samo stotinku sporija od svog i hrvatskog rekorda.