Blanka Vlašić kaže da ju je pobjeda rukometaša motivirala za nastup na jednom mintingu

Miting koji će se održati u petak 29. siječnja u Splitu

Croatia's Blanka Vlasic reacts after a jump in the final of the women's high jump athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 29, 2015.  AFP PHOTO / PEDRO UGARTE
FOTO: AFP

Hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić je u četvrtak izjavila kako ju je čudesna pobjeda hrvatske rukometne reprezentacije protiv Poljske na Europskom prvenstvu motivirala uoči mitinga skakačica u vis, koji će se u petak, 29. siječnja, održati u sportskom centru Gripe u Splitu.

“Pobjeda naših rukometaša protiv Poljske motivirala me uoči mitinga u petak i iznimno sam ponosna na naše dečke, jer nisu podlegli pritisku. Dali su 110 posto od sebe i u takvim slučajevima rezultat ne može izostati. Vidjeli smo da se u sportu događaju čuda ne samo drugima, nego i meni, jer je za mene sudjelovanje na sutrašnjem mitngu jedno malo čudo. Već mjesec dana ne skačem na treninzima, zbog bolova u nozi”, rekla je Blanka na konferenciji za novinare.

Preplavljena različitim osjećajima

Ona je istaknula kako joj je teško govoriti o visini koju može preskočiti jer su se problemi i bolovi u ahilovoj tetivi intenzivirali, a nije do kraja napravila ni proces rehabilitacije. Objasnila je kako je još od Božića prestala skakati na treningu da bi sačuvala nogu te kako ne bi ugrozila nastup na splitskom mitingu koji joj puno znači. “Mitingom u Splitu započinjem novu sezonu i nadam se kako će to biti natjecanje na kojem ću moći opušteno skakati, pametno i zrelo, te slušati trenera i uvažavati njegove savjete”, poručila je Blanka.

Istaknula je kako joj je čast što će nakon pet godina stanke ovog mitinga u Splitu ponovno biti u prilici doprinijeti spektaklu te da je preplavljena različitim osjećajima i “blagom aritmijom”, ali i da se nada kako će sve to prestati kada izađe na zaletište. “Uvijek sam htjela da na tom mitingu bude senzacionalno i očekivanja su uvijek bila velika, pogotovo sada kada se nosim s toliko nesigurnosti vezanom za rezultat, a tu je i bol koja je sveprisutna. Nadam se da će navijanje publike biti najbolji analgetik”, kazala je.

`U sportu ništa nije sigurno`

Na pitanje u vezi senzacionalne pobjede hrvatskih rukometaša s 14 golova prednosti protiv Poljaka na Europskom prvenstvu, Blanka je rekla kako su naši rukometaši bili sigurno i dodatno motivirani, jer je uoči utakmice to zvučalo kao nemoguća misija. “Sport je još jednom pokazao da ništa nije sigurno, ali u tome i jeste ljepota sporta”, poručila je.

Naglasila je kako je ponosna na “našu malu zemlju”, što se na velikim natjecanjima vijori naša zastava. “Sretna sam što sam i ja dio te priče”, rekla je Blanka.

10 tisuća skakačica

Druga naša reprezentativka Ana Šimić istaknula je kako na sutrašnjem mitingu u Splitu ne očekuje preveliki rezultat te da bi bila zadovoljna s preskočenih oko 190 centimetara. Šimić je najavila da će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru napadati visinu od dva metra. “Moj gradonačelnik Milan Bandić osigurao mi je sve uvjete, imamo sve što nam treba i dobro smo odradili zimske pripreme”, rekla je Ana Šimić.

Predsjednik Hrvatskog atlestkog saveza Ivan Veštić je izvjestio kako će na mitingu na splitskim Gripama sudjelovati deset skakačica.