Blatter je dao intervju u kojem je pričao o smrti, anđelima, demonima i Platiniju

'Nalazio sam se između raspjevanih anđela i vraga koji je raspirivao vatru'

FILES - A picture taken on June 11, 2014 shows FIFA president Joseph Blatter talking to UEFA president Michel Platini during the 64th FIFA congress in Sao Paulo, on the eve of the opening match of the 2014 FIFA World Cup in Brazil. Embattled FIFA chief Joseph Blatter is suspected of "disloyal payment" to UEFA head Michel Platini, who had hoped to succeed him, the office of Switzerland's attorney general said on September 25, 2015.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Aktualni predsjednik Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Sepp Blatter nedavno je proveo nekoliko dana u bolnici u kojoj je, kako je sam izjavio, bio na rubu smrti. O tom iskustvu, kao i o svom potencijalnom zamjeniku koji, baš kao i sam Blatter odrađuje suspenziju zbog sumnji u korumptivne radnje, pričao je 79-godišnji Švicarac.

Fifinom predsjedniku u odlasku prijeti višegodišnja kazna zabrane rada u nogometu i trenutačno odrađuje 90 dana dugu suspenziju koju mu je nametnula Etička komisija Fife nakon što je otkriveno da je 2011. godine uplatio 1.8 milijuna eura Uefinom predsjedniku Michelu Platiniju za savjetničke usluge odrađene devet godina prije isplate.

‘Platini će biti izabran’

“Bio sam na rubu smrti. Nalazio sam se između raspjevanih anđela i vraga koji je raspirivao vatru. Pritisak je bio nevjerojatan. U jednome trenutku tijelo kaže da je bilo dosta, ali ako ste psihiloški jaki možete se tome oduprijeti”, opisao je Blatter svoje iskustvo i okrenuo se komentaru o Platiniju, trenutačno također suspendiranom prvom čovjeku europskog nogometa.

Upitan bi li Platini bio dobar njegov nasljednik na predsjedničkom mjestu u Fifi, Blatter je rekao da je Francuz “pošten čovjek” i odgovorio:

“Da. Vrati li se bit će izabran.”

Fifa u trenutku njegove suspenzije Platinija ne smatra legitimnim kandidatom u utrci za mjesto Fifinog predsjednika. I dalje je upitno hoće li se moći kandidirati na izborima koji su zakazani za kraj veljače čak i ako mu Sportski arbitražni sud kojem se žalio tu žalbu na suspenziju i uvaži.