Bogdanović izabran u drugu momčad novaka (baš kao nekada Kukoč i Rađa)

U 78 odigranih utakmica Bogdanović je prosječno igrao 23.8 minuta

FOTO: AFP/AFP

Veliko priznanje dobio je šuter hrvatske košarkaške reprezentacije i NBA momčadi Brooklyn Netsa Bojan Bogdanović, kojeg su sportski novinari iz Sjedinjenih Američkih Država i Kanade uvrstili u drugu momčad novaka sezone. Uspjeh je to kakav su 1994. postigli proslavljeni Toni Kukoč i Dino Rađa, a Gordan Giriček 2003. godine.

Za sedmero novinara vrijedan prve petorke

Od 130 novinara, njih 107 dalo je glas hrvatskom košarkašu, a njih sedmoro smatralo je da je svojim igrama zavrijedio i najbolju petorku novaka najjače košarkaške svjetske lige. U 78 odigranih utakmica Bogdanović je prosječno igrao 23.8 minuta, a minutažu je koristio za 9.0 poena, 2.7 skokova i 0.9 asistencija po utakmici.

Najboljim novakom lige u konkurenciji onih iz Istočne konferencije proglašen je u mjesecu travnju kada je ostvarivao 14.4 koša po utakmici uz 52.6 posto preciznosti iz igre i 48.8 za tri poena.

Najbolji kad je najpotrebnije

U posljednjoj utakmici osnovnog dijela lige ubacio je osobni rekord od 28 poena i odveo svoju momčad do osmog, posljednjeg mjesta na Istoku koje vodi u doigravanje.

[youtube=&w=560&h=315&t=11]

Najbolja petorka novaka u NBA ligi za 2015. godinu: Andrew Wiggins (Minnesota), Nikola Mirotić (Chicago), Nerlens Noel (Philadelphia), Elfrid Payton (Orlando), Jordan Clarkson (LA Lakers). Druga petorka novaka u NBA ligi za 2015. godinu: Marcus Smart (Boston), Zach LaVine (Minnesota), Bojan Bogdanović (Brooklyn), Jusuf Nurkić (Denver), Langston Galloway (New York).