Bogdanović s 19 koševa pomogao Netsima smanjiti zaostatak za Atlantom

Golden Statea prva su momčad koja je izborila plasman u drugi krug doigravanja

NEW YORK, NY - APRIL 25: Bojan Bogdanovic #44 of the Brooklyn Nets attempts to drive past teammate Brook Lopez #11 and Kyle Korver #26 of the Atlanta Hawks during the first round of the 2015 NBA Playoffs at Barclays Center on April 25, 2015 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Alex Goodlett/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Bojan Bogdanović je s 19 koševa sudjelovao u pobjedi Brooklyna nad Atlantom 91-83, kojom su Netsi smanjili zaostatak u seriji na 1-2, a košarkaši Golden Statea prva su NBA momčad koja je izborila plasman u drugi krug doigravanja svladavši u četvrtoj utakmici serije New Orleans sa 109-89.

“Odigrali smo odličnu obranu u prvom poluvremenu te na kraju treće i početkom četvrte četvrtine kad smo napravili seriju 18-0. Bio je to zajednički trud i velika momčadska pobjeda”, rekao je Bojan Bogdanović nakon što su Brooklyn Netsi uspjeli po prvi put ove sezone svladati Atlanta Hawkse i smanjiti zaostatak u seriji na 1-2.

Ključna pobjeda

Unatoč svim dosadašnjim neuspjesima protiv Hawksa, Netsi nisu bili obeshrabreni uoči prvog ovogodišnjeg nastupa u doigravanju pred svojim navijačima.

“Odigrali smo dobro i obje utakmice u Atlanti. Pobjede su nam bile na dohvat ruke. Vjerovali smo da ih možemo pobijediti i to je bilo ključno”, pojasnio je Bogdanović kakvo je bilo ozračje u svlačionici uoči utakmice u kojoj Netsi nisu imali pravo na poraz.

“Ovo je doigravanje i u svakoj utakmici si pod pritiskom. I u sljedećoj ćemo ‘morati’ pobijediti”, rekao je Bogdanović koji će sa svojim Netsima u noći s ponedjeljka na utorak pokušati doći do druge uzastopne pobjede nad najboljom momčadi Istoka u regularnom dijelu i tako s rezultatom 2-2 otputovati na petu utakmicu u Atlantu.

NBA rezultati

Brooklyn – Atlanta 91-83 (Atlanta vodi s 2-1 u seriji)

New Orleans – Golden State 98-109 (Golden State pobijedio s 4-0)

Portland – Memphis 109-115 (Memphis vodi s 3-0 u seriji)

Milwaukee – Chicago 92-90 (Chicago vodi s 3-1 u seriji)