Bogdanovićevi Netsi nadigrali LeBronov Cleveland (ali im to neće pomoći za ulazak u doigravanje)

Bojan Bogdanović zabio je 12 poena u pobjedi netsa 104-95

ATLANTA, GA – APRIL 04: Bojan Bogdanovic #44 of the Brooklyn Nets shoots against Kyle Korver #26 and Paul Millsap #4 of the Atlanta Hawks at Philips Arena on April 4, 2015 in Atlanta, Georgia. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the […]
FOTO: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP

Brooklyn Netsi su na svom terenu iznenađujuće svladali vodeću momčad Istočne konferencije Cleveland Cavalierse sa 104-95. Gostima nije pomoglo ni 30 poena LeBrona Jamesa. Najbolji igrač Cavaliersa ostao je bez poena u zadnjoj četvrtini.

Bojan Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi zabio 12 poena, na terenu proveo 25:53 minute, iz igre šutirao 4-11 (trice 3-8), imao jedan skok i tri izgubljene lopte. Netsi su do pobjede došli u zadnjoj dionici u kojoj su napravili seriju 14-0.

Sjajan potez Bogdanovića

Posebno je pamtljiva Bojanova akcija s kraja utakmice, kad je dobio loptu u kontri i krenuo na ulaz. Zaustaviti ga nije mogao ni LeBron James, hrvatski reprezentativac lijepo je položio loptu u koš, možda je pritom mogao biti dosuđen i prekršaj obrane, no zvijezda Clevelanda ipak ima sjajan status kod sudaca.

Najbolji kod Netsa bio je Brook Lopez s 22 koša. Centar Brooklyna je su ukupno 8835 poena preskočio je na drugom mjestu ljestvice klupskih strijelaca Vincea Cartera. Bolji od Lopeza je samo Buck Williams (10440).

Usprkos ovoj pobjedi, Netsi neće igrati u doigravanu ove sezone, trenutačno su na omjeru 20-51, dok su Cavsi i dalje na vrhu Istočne konferencije sa 51-21.

Redick zabio uz zvuk sirene

Najneizvjesnija utakmica igrala se u Staples Centru, gdje je pobjedu domaćim Clippersima sa zvukom sirene donio J.J. Redick. Momčad Doca Riversa imala je loptu sa strane i 1,1 sekundu vremena. Chris Paul izvodio je aut i loptu bacio kroz noge Masona Plumleeja za Redicka koji je iz okreta zabio za pobjedu.

Paul i Crawford zabili su po 25 poena za Clipperse, dok je Lillard s 18 ubačaja bio najbolji kod Portlanda.

Rezultati:

Brooklyn – Cleveland 104-95
Indiana – New Orleans 92-84
New York – Chicago 106-94
Oklahoma City – Utah 113-91
LA Clippers – Portland 96-94