Borna Ćorić izborio četvrtfinale Umaga (i meč protiv 2. nositelja turnira)

Ovim rezultatom Ćorić je ponovio lanjski uspjeh s umaškog turnira

21.07.2015., Umag - 26. Konzum Croatia Open Umag, prvo kolo, Borna Coric - Marcel Granollers. 
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Sat i 25 minuta igre bilo je potrebno Borni Ćoriću za 6-4, 6-4 pobjedu protiv Slovenca pod britanskom zastavom Aljaža Bedenea u 2. kolu ATP turnira u Umagu. U četvrtfinalu će Ćorić igrati protiv drugog nositelja Španjolca Roberta Bautiste Aguta, inače 22. tenisača svijeta.

Prolaskom u četvrtfinale Ćorić je ponovio prošlogodišnji rezultat na turniru na kojem je lani upisao prve pobjede na ATP Touru.

Bedene pomogao pogreškama

Za osvajanje prvoga seta Ćoriću je bio dovoljan jedan “break” kojega je ostvario u sedmoj igri dvoboja. Iako su oba igrača odlično igrala kada bi ubacili prvi servis, Ćorić je osvojio 13 od 14 takvih poena, a Bedene 17 od 19, obojica su imala i prilike za oduzimanje suparničkog servisa. Ćorić je spasio obje “break-lopte”, dok je Bedene spasio dvije od tri.

U prva četiri gema drugog seta niti jedan igrač nije izgubio niti poen na svom servisu, a tada je Ćorić zaprijetio u petoj igri, no nije iskoristio niti jednu od dvije “break-lopte”. Ipak, u sedmoj igri Ćorić je oduzeo servis Bedeneu, samo da bi Bedene u sljedećoj igri vratio “break”. No, niti tu nije bio kraj, jer je Ćorić kod 4-4 ostvario treći “break” u nizu uz veliku pomoć Bedenea koji je napravio tri neprisiljene pogreške, da bi kod servisa za meč izvukao 15-40 i dvoboj priveo kraju osvojivši četiri uzastopna poena.