Branič PSG-a suspendiran nakon što je izvrijeđao trenera i suigrače na društvenim mrežama

Klub je desnog braniča suspendirao i za to vrijeme neće dobivati plaću

Paris Saint-Germain's French defender Serge Aurier celebrates after scoring a goal during the French Ligue 1 football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Olympique Lyonnais at the Parc des Princes stadium in Paris on December 13, 2015.  / AFP / FRANCK FIFE
FOTO: AFP

Serge Aurier, desni branič Obale Bjelokosti i PSG-a suspendiran je nakon što je na društvenoj mreži Periscope, u subotu izvrijeđao trenera Laurenta Blanca, Zlatana Ibrahimovića, još nekoliko suigrača, te Olympique Marseille.

Aurier je odgovarajući na pitanja obožavatelja trenera Blanca opisao riječima koja se koriste kada se vrijeđaju homoseksualci. A kada je upitan ima li Blanc seksualnih odnosa s Ibrahimovićem, kazao je da “on uzima sve”.

Vrijeđao i suca prošle godine

Izvrijeđao je Aurier i vratara Salvatorea Sirigua kazavši da je beskoristan, a braniču to nije prvi put da je preko društvenih mreža vrijeđao nekoga. Kada je Ibrahimović iključen u remiju kod Chelseaja prošle godine u Ligi prvaka, ružnim riječima je izvrijeđao suca Bjorna Kuipersa.

PSG je u nedjelju suspendirao Auriera na neodređeno i za to vrijeme neće primati plaću. Igrač se ispričao i prihvatio suspenziju.