Brbića je naljutila odgoda utakmice Dinama i Intera pa je prvenstvo nazvao neregularnim, a HNS pristranim

Ovog vikenda na Maksimiru se igra najveći hrvatski derbi

Burić, Vučević i Brbić
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odluka o odgođenoj utakmici hrvatskog Kupa između Dinama i Intera u tjednu uoči najvećeg hrvatskog derbija, naljutila je hajudukovce koji svoju obvezu u tom natjecanju nisu preskočili. Uoči subotnjeg derbija na Maksimiru protiv Dinama, u srijedu Burićeva momčad igra protiv Zagreba u kup-utakmici.

Na stranu tko je tražio odgodu, Inter ili Dinamo. Prvo tvrde iz maksimirskog kluba, a drugo iz Hrvatskog nogometnog saveza. Pred Dinamom je cijeli tjedan pripreme za derbi, dok Hajduk mora na noge “pjesnicima”.

Neki su klubovi u HNS-u privilegirani

“Ta je odgoda još jedan dokaz da su od strane HNS-a neki klubovi privilegirani. Pokazali su svoje pravo lice”, kazao je Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

Tijekom dana očekuje se priopćenje iz Hajduka, a predsjednik “bijelih” dodaje: “Dinamo će do derbija imati 11, 12 dana za pripremu. Tu ne računam trening s Lokomotivom”.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
GNK Dinamo – NK Lokomotiva PIXSELL

Dinamo je prošlog vikenda s 3:1 pobijedio lokose, bila je to 17. put u 18 utakmica u dvoboju ove dvije momčadi. Hajduk je, pak, slavio u Kranječevićevog protiv Zagreba 2:0.

‘Dinamu je netko to omogućio’

“Prvenstvo je neregularno! U kupu se netko mogao ozlijediti ili dobiti karton! Kup je također neregularan jer do proljeća, kada će igrati Inter i Dinamo, Zaprešićani mogu prodati Nesterovskog, možda baš Dinamu, dok će se plavima neki igrači oporaviti. Tu je neregularnost Dinamu netko omogućio”, ljutit je Brbić.