Britanski mediji u utorak su objavili nekoliko poprilično nevjerojatnih vijesti o transferima

Ponuda vrhunskih nogometaša u zimskom prijelaznom roku je vrlo skromna

Diego Costa
FOTO: AFP

Što se zimski prijelazni rok sve više približava, to britanski mediji sve češće objavljuju poprilično nevjerojatne vijesti o potencijalnim transferima. U utorak su se pojavile dvije – da će Chelsea sa španjolskim Atletico Madridom mijenjati Diega Costu za Jacksona Martineza te da je Manchester United pripremio čak 45 milijuna eura za transfer Felipea Andersona iz talijanskog Lazija.

Costa za Martineza

Kako je opće poznato, ponuda vrhunskih napadača uoči zimskog prijelaznog roka vrlo je skromna, pa u Chelseaju razmišljaju o razmjeni, odnosno nude Atletico Madridu njihovog bivšeg igrača Diega Costu za Kolumbijca Jacksona Martineza. Velike su šanse da se ta razmjena dogodi, budući da se Jackson Martinez nije snašao u Atleticu, u koji je došao ovog ljeta iz Porta za 34 milijuna eura. S druge strane, Diego Costa ostavio je veliki trag u Atletico Madridu, gdje je u dvije sezone u svim natjecanjima zabio čak 64 gola.

Osim toga, posve je izvjesno da će u siječnju Chelsea napustiti napadači Radamel Falcao i Loic Remy, koji su imali skromnu minutažu. Falcao, koji je stigao na posudbu iz Monaca, ima dvije opcije, odlazak u SAD ili u turski Fenerbahče, dok bi Loic Remy trebao prijeći u Aston Villu.

Anderson u United

Iako je trener Manchester Uniteda Louis van Gaal potrošio oko 300 milijuna eura na igračka pojačanja otkad je stigao prije godinu i pol dana, vodstvo Uniteda spremno je još posegnuti u klupsku kasu, odnosno potrošiti 45 milijuna eura kako bi u zimskom prijelaznom roku doveli 22-godišnjeg veznjaka Lazija Felipea Andersona, objavili su u utorak britanski mediji.

https://twitter.com/MUnitedHome/status/681836003053694977

Brazilski reprezentativac već je dugo na meti Uniteda, ali dosad su odbijali pristati na zahtjeve Lazija. No, budući da su rezultati ispod očekivanja, izgleda da je vodstvo kluba sa Old Trafforda pristalo na visoki odštetni zahtjev Talijana.

Anderson je u ljeto 2013. stigao u Lazio iz brazilskog Santosa za osam milijuna eura, te je potpisao petogodišnji ugovor po kojem zarađuje 800.000 eura godišnje. Prošle sezone je u talijanskom prvenstvu zabio 10 golova, ove je upisao 4 gola i 1 asistenciju.