Nekad je nužno odabrati stranu

Bundesligaš doveo na klupu Stevensa umjesto Gisdola, ali od ljeta 2016. momčad preuzima 28-godišnjak

Julian Nagelsmann je jedan od najtalentiranijih trenera Njemačke

Hoffenheim's players celebrate Hoffenheim's midfielder Sebastian Rudy scoring the 1-0 during the German first division Bundesliga football match TSG 1899 Hoffenheim vs Borussia Dortmund in Sinsheim, on September 23, 2015.    AFP PHOTO / DANIEL ROLAND

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
==RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE  CONTACT THE  DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Njemački bundesligaš Hoffenheim šokirao je javnost objavivši kako će od iduće sezone momčad voditi 28-godišnji Julian Nagelsmann, koji će tako postati najmlađi trener u povijesti elitnog razreda njemačkog nogometa.

Nakon što je Markus Gisdol dobio otkaz zbog loših rezultata, Hoffenheim će do konca ove sezone voditi Huub Stevens, a nakon ljeta momčad preuizima Nagelsmann koji još nema niti A trenersku licencu. Njemački mediji već su ga prozvali ‘Baby Mourinho’.

Klinac dijelio savjete igračima

“Radujem se izazovu koji slijedi. Siguran sam kako ćemo uspjeti,” poručio je Nagelsmann kojem će to biti prvi seniorski posao. Čelnike kluba oduševio je kada je prošle godine s mladom momčadi Hoffenheima osvojio naslov njemačkog prvaka. Bio je i trener U-16 momčadi, a mjesec dana radio je i kao pomoćni trener Franku Krameru u prvoj momčadi.

“Igračima je bilo čudno što im savjete dijeli klinac, no brzo su se privikli. Možda i zato što je kratko trajalo,” kazao je sa smiješkom.

Igračku karijeru prekinuo u 21. godini

Nagelsmann nije imao zapaženu igračku karijeru. Igrao je za1860 Munchen i Augsburg, a 2008. je teško ozlijedio koljeno i zaključio karijeru. Imao je tek 21. godinu kada se okrenuo trenerskom poslu.

“Godine nisu presudne, već znanje i autoritet. Igrači vrlo brzo shvate jeste li kvalitetan stručnjak ili prevarant,” kazao je na kraju.

“Julian je jedan od najtalentiranijih mladih stručnjaka u Njemačkoj. Njegovo znanje i hrabrost su impresivni. Želimo mu pružiti priliku,” kazao je sportski direktor Alexander Rosen.