Nekad je nužno odabrati stranu

Burić kaže da pobjeda Hajduka nije iznenađenje (jer su friški, odmorni i spremni)

Trijumfom nad Stromsgodsetom 2-0 Splićani su došli blizu 4. pretkola Europske lige

30.07.2015., stadion Poljud, Split - Prva utakmica treceg pretkola Lige Prvaka, HNK Hajduk - Stromsgodset IF. Damir Buric. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U prvom susretu 3. pretkola Europske lige u Splitu nogometaši Hajduka su u Splitu pobijedili norveškog Stromsgodseta s 2-0 (0-0), te stekli veliku prednost pred uzvrat u Drammenu za tjedan dana. Pogotke su za Splićane postigli Andrija Balić (67) i Tomislav Kiš (90+3).

“Mislim da su Norvežani pokazali da su dobra momčad, momci su odigrali dobro, ali moram reći da smo bili bolje i da smo zasluženo pobijedili. Šteta što nismo iskoristili šanse u prvom poluvremenu, ali smo u drugom onda naplatili odličnu igru. Naša pobjeda nije iznenađenje, bili smo friški, odmorni i spremni za ovu utakmicu”, izjavio je trener Damir Burić nakon utakmice.

Hajduk traži dobar rezultat protiv Norvežana

Zadovoljni Balić

Dvoboj je odlučio genijalni potez Balića i njegov pogodak u 67. minuti, a u sudačkoj nadoknadi uslijedio je i “bonus” – pogodak Kiša na ubačaj vrlo dobrog Vlašića.

“Utakmicu smo dobro počeli. Hvala navijačima oni su nas nosili. Digli smo se i uspjeli pobijediti nakon što nam je malo pala koncetracija pred kraj utakmice”, izjavio je Balić. Ovom pobjedom Splićani su došli nadomak četvrtog pretkola Europske lige.

Zadovoljan je bio i strijelac drugog gola Tomislav Kiš. “Bili smo bolji cijeli susret i zasluženo smo pobijedili. Naravno, sretan sam što sam zabio, ali svi su odigrali odlično. Svaka čast navijačima, zahvalni smo im do neba i zbog njih ćemo uvijek ostaviti srce na terenu. Imamo dobar rezultat, ali još ništa nije gotovo, čeka nas težak uzvrat jer Stromsgodset nije za podcijeniti”, poručio je.