Burić dan prije utakmice protiv Dinama rekao da hajdukovcima treba dati prostora za greške

Dinamo i Hajduk u subotu igraju najveći hrvatski nogometni derbi

FOTO: PIXSELL

Sutra igraju Dinamo i Hajduk, a nopvinarsku konferenciju uoči tog susreta dao je trener Splićana Damir Burić. Najavio je da će u subotu na Maksimiru ići na pobjedu i osvrnuo se na neke stvari u domaćem nogometu kojima nije zadovoljan.

“Momčad Hajduka je dobra, stabilna, željna i puna motiva. Pred nama je najveći derbi i imam jako dobar osjećaj prije te utkamice”, rekao je Burić.

`Trebamo strpljenja`

Zatim je strateg Splićana odgovorio na pitanje osjeća li njegova ekipa pritisak uoči derbija. “Jedna smo od najmlađih europskih ekipa ako se gleda prvi sastav. Zato trebamo strpljenja i dati dečkima prostora za greške. Protiv Dinama ćemo igrati 30. utakmicu ove sezone, a daleko smo došli i u Europi. Također, prošli smo u Kupu i odlično stojimo u prvenstvu. S obzirom na našu mladost, rezultati su nam vrlo dobri. Mi smo spremni i sutra ćemo dati sve od sebe”, izjavio je.

Burić se osvrnuo i na prijašnje dvoboje s Modrima. “Protiv Dinama smo dobro odigrali dva puta, sada moramo opet biti na nivou i ispuniti naš plan. Vjerujem u ove momke i imam puno povjerenje u cijelu ekipu. Ako odradimo ono što želimo, opet ćemo biti dobri”, izjavio je.

`Zašto nas policija treba pratiti?`

Hajdukov trener je otkrio što ga smeta u hrvatskom nogometu. “Zašto mi u Zagrebu ne smijemo doći na košarkašu utakmicu bez pratnje policije? To je nešto na čemu svi trebamo raditi i u prvi plan gurati sport. U domaćem nogometu najveći probroblem je infrastruktura. NK Zagreb nas je ugostio proteklih dana i na tome mu hvala. No, njihov teren nije dobar. Takve stvari nisu dobre i na njima moramo svi raditi, to je jedini način da idemo prema naprijed”, kazao je Burić, otkrio da će protiv Dinama ići na pobjedu te se za kraj osvrnuo na medijska prepucavanja i tenzije uoči utakmice Modrih i Bijelih.

“Na te stvari se uopće ne osvrćem. Jedino me ljuti da u intervjuu mog kapetana izađu izjave izvučene iz konteksta pa on kaže da ćemo pregaziti Dinamo i tako se nepotrebno dižu tenzije. Mi se samo koncentriramo na nogomet”, završio je.