Izbornik Čačić kaže da je naša skupina najteža i da se Turskoj želi osvetiti za poraz na Euru 2008.

Bit će ovo prvo Europsko prvenstvo s 24 nacionalne vrste

22.09.2015., Zagreb - Konferencija za medije Ante Cacica, novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. 
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Ante Čačić smatra kako je skupina koju smo dobili za Europsko prvenstvo najteža te da očekuje zanimljive utakmice.

“Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih. Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda treba istaknuti Španjolsku koja je kao aktualni prvak Europe favorit skupine”, rekao je Čačić za službenu stranicu HNS-a.

Izvlačenje skupina za Euro

Otvaranje s Turskom

“Bit će zanimljivo i neizvjesno, imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolskom igramo kasnije, oni će vjerojatno tada već razmišljati i o drugom krugu i mi u tome također vidimo svoju šansu”, dodao je.

“Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti”, zaključio je izbornik. Hrvatska, kako je poznato, prvenstvo otvara 15. lipnja u Parizu s Turskom.

Šuker o skupini

Ždrijeb je prokomentirao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

“O snazi skupinee dovoljno govori da smo iz svake jakosne skupine dobili najjačeg protivnika. Međutim, uživat ćemo u svakoj utakmici u Francuskoj, u ovom festivalu nogometa. Drago mi je što smo za nositelja skupine dobili baš moje prijatelje Španjolce”, rekao je Šuker za web-stranicu HNS-a.

“Mogu reći da će već sam nastup u ovako snažnoj skupini biti pravo malo finale za Hrvatsku, Tursku i Češku, pored Španjolaca koji su kao aktualni europski prvaci u blagoj prednosti”, zaključio je predsjednik HNS-a.