Čačićevi izabranici nisu previše zadovoljni igrom u novom sustavu

Tijekom pobjede nad Izraelom izbornik Ante Čačić isprobao je novi sustav igre 3-5-2

23.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Izrael. Darijo Srna, Dejan Lovren, Nikola Kalinic, Luka Modric.
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u ciklusu prijateljskih utakmica koje će odigrati do početka Europskog prvenstva u Francuskoj.

Tijekom pobjede nad Izraelom izbornik Ante Čačić isprobao je novi sustav igre, s tri braniča u zadnjoj liniji te s dvojicom napadača. Poslije utakmice najviše je govora bilo upravo o tome kako su se igrači snašli.

“Mislim da je to bilo dobro, treba još raditi, ali ima vremena do Europskog prvenstva, najbitnije je da smo pobijedili. Novi sustav? Bilo je dobro s obzirom da ga nismo imali vremena vježbati”, prokomentirao je vratar Danijel Subašić.

23.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Izrael. Ivan Perisic, Ben Bitton. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL PIXSELL

Treba se uigrati do Eura

“Otvorili smo utakmicu kako smo htjeli. Igrali smo dobro. Zaslužena pobjeda. Novu formaciju još moramo uigravati što je logično. Pokazala se dobrom. Imamo dva dana za analizirati Mađarsku pa ćemo vidjeti kako ćemo se postaviti” kazao je nakon utakmice Domagoj Antolić, a svoje mišljenje izrazio je i Mateo Kovačić.

“Mislim da je bilo OK. Teren je bio dosta loš. Bitno je da smo ostvarili pobjedu. Mislim da je prijateljska utakmica dobra prilika za isprobati nove stvari. Danas su bila dva ili čak tri sustava. Bilo je dobro. U nekim segmentima naravno nije bilo, ali smo generalno zadovoljni. Mađarska? Teška utakmica. Moramo biti spremni i pobijediti”.

23.03.2016., stadion Gradski vrt, Osijek - Prijateljska nogometna utakmica, Hrvatska - Izrael. Ivan Perisic. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL PIXSELL

Tijekom utakmice posebno se istaknuo Marcelo Brozović, koji je u 34. minuti zabio gol za vodstvo Hrvatske 2:0.

Dobri i loši trenuci

“Najbitnije je da smo pobijedili i da će biti bolje. Nije bilo nešto posebno. Igralo se po dosta teškim uvijetima”, kazao je Brozović. Domagoj Vida bio je nešto konkretnjiji.

“Rezultat je bitan. Pobijedili smo. Samopouzdanje je na nivou. Probali smo neke nove sisteme. Bilo je i dobrih i loših trenutaka. Moramo popraviti greške do Francuske. Sve u svemu možemo biti zadovoljni. U 3-5-2 sustavu dobra je bila faza napada, kad smo igrali prema naprijeda, ali kad smo se branili nismo bili kompaktni. To je normalno jer smo tako igrali prvi put. Ima vremena da se to popravi i vjerujem da će to biti dobro. Bit ćemo pravi u Francuskoj. U nastavku smo igrali 4-4-2, standardno. Malo smo se opustili u nastavku, ali možemo biti zadovoljni jer se nitko osim Srne nije ozlijedio”, poručio je Vida.

Hrvatska drugu pripremenu utakmicu igra u subotu s Mađarskom u Budimpešti.