Carlos Kameni zadržao Messija, Suareza i Neymara, ali ne i Vermaelena

Barcelona je u 2. kolu Primere kao domaćin s 1-0 bila bolja od Malage

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (L) falls over Malaga's Cameroonian goalkeeper Carlos Idriss Kameni during the Spanish league football match FC Barcelona vs Malaga CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 29, 2015.   AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone svladali su Malagu rezultatom 1-0 u dvoboju 2. kola španjolskog nogometnog prvenstva u kojem i brane naslov aktualnih prvaka.

U utakmici koja se uglavnom odvijala na strani terena na kojoj se Malaga branila, Barcelonini igrači nizali su prilike i konačno i slomili otpor gostujuće momčadi u 73. minuti. Zabio je Thomas Vermaelen u svom tek trećem nastupu za klub za koji je, zbog ozljede, propustio već 38 ligaških utakmica.

https://www.youtube.com/watch?v=IYsuKYMo0lw

Neprelazni Kameni

Barcelona je bila apsolutno dominantna momčad susreta no nitko od njenih istaknutih pojedinaca nije uspio pronaći lopti put do mreže. Točnije, Carlos Kameni skidao je sve prilike favorita utakmice koji su premijerno u ovoje sezoni zaigrali sa najjačim napadačkim trojcem. Oporavljeni Neymar priključen je u napadu Lionelu Messiju i Luisu Suarezu koje je Kameni u nekoliko puta zaustavio u izglednim prilikama. Ono što nije zaustavljao on, zaustavila je vratnica kao u slučaju pokušaja udarca glavom Javiera Mascherana.

Ukupno je Barcelona uputila 22 udarca prema suparničkom golu, od čega 13 unutar okvira gola. Malaga je imala tri udarca, od kojih su dva promašila vrata.

Rakitić i Čop

Imala je i gostujuća momčad, koja se odlučila na obranu i prijetnju kontranapadima, svoje šanse. Poput pokušaja loba Claudia Brava s centra igrališta koji je završio malo iznad grede. Okušao se Juankar.

https://www.youtube.com/watch?v=BY3ul3yXVEk

Camp Nou pohodilo je više od 80.000 navijača, a pred njima su zaigrala i dvojica Hrvata. Ivan Rakitić za domaćina je nastupio u početnoj postavi i iz igre izašao u 63. minuti, dok je Duje Čop odigrao cijeli susret za Malaginu momčad.