Casillas će, pišu mediji, postati najplaćeniji igrač u portugalskom nogometu ikad

Očekuje se da bi Porto Casillasa službeno mogao predstaviti u četvrtak

Real Madrid’s goalkeeper and captain gestures during the round of 16 second leg UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs FC Shalke 04 at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 10, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: AFP/AFP

Porto je ponudio Ikeru Casillasu (34) najveću plaću ikad isplaćenu u tamošnjem nogometu. Riječ je o 210.000 eura mjesečnih primanja koliko bi španjolski golman trebao primati potpiše li za u prošloj sezoni drugoplasiranu momčad portugalskog prvenstva.

Reprezentativni golman Real Madrida trebao bi kroz dvije godine, koliko je još ugovorno vezan za klub sa Santiago Bernabeua, zaraditi 25 milijuna eura bruto plaće. Taj će se dio riješiti na način da će Porto na sebe preuzeti deset milijuna, dok će u Madridu namiriti ostatak.

De Gea je razlog odlaska

Casillas, klupska legenda koja je prošla sve Realove stepenice do prve momčadi, klub napušta nakon saznanja da ga žele zamijeniti deset godina mlađim Davidom de Geeom. Prvi vratar Manchester Uniteda već se dulje vrijeme najavljuje kao pojačanje, a u kakvom su odnosu Casillas i De Gea moglo se vidjeti na posljednjem okupljanju španjolske reprezentacije na kojem se konkurenti nisu željeli niti pogledati.

Inače, Casillasu se ideja prelaska u Porto vrlo sviđa zbog više razloga. Klub se natječe u Ligi prvaka, jezične barijere nema budući da je pun Španjolaca, a i nije mu tako daleko od madridskog doma.

Očekuje se da bi Porto Casillasa službeno mogao predstaviti u četvrtak.