Casillas se oprostio od Reala (i pozirao sa svim trofejima koje je osvojio)

Španjolski golnman u Realu je proveo 25 godina i osvojio 18 trofeja

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Legendarni španjolski vratar Iker Casillas nakon dugih 25 godina više neće biti član Real Madrida. Španjolac će od sljedeće sezone čuvati mrežu portugalskog Porta, a njegov oproštaj od Kraljevskog kluba bio je jako emotivan.

Njegov veliki uspjeh i dugovječnost u Realu možda najbolje prikazuju svi trofeji koje je osvojio kao član kluba sa Santiago Bernabeua, a pored kojih je pozirao prilikom svojeg oproštaja.

18 trofeja

Casillas je na vratima Reala osvojio čak 18 trofeja, među kojima se nalaze tri Lige prvaka, posljednja od kojih je osvojena prošle sezone. To je bio deseti put da je Kraljevski klub osvojio titulu prvaka Europe.

https://www.youtube.com/watch?v=0DLQUMQP3dA

Podsjetimo, Casillas se u nedjelju i službeno oprostio od kluba u kojem je proveo 25 godina. Španjolski vratar u subotu je finalizirao transfer u Porto, a u nedjelju je održao oproštajnu konferenciju za medije tijekom koje se nije mogao sudržati od suza.

“Došao sam na ovaj veliki stadion kako bih se oprostio od sviju, a posebno od navijača Reala. Od subote više nisam igrač ovog kluba. U Porto idem iz dva razloga. Prvi je želja kluba da me dovede, a drugi je naklonost koju su mi pokazali proteklih dana. Učinit ću sve da osvojimo trofeje koje možemo”, rekao je Casillas nakon čega se vratio na svoj bivši klub.

https://www.youtube.com/watch?v=Cz5OxdIYEss

“Došao je težak dan kad se moram oprostiti od kluba koji mi je dao sve. Čini se kao da je jučer bio dan kad sam prvi put kao devetogodišnjak odijenuo dres Reala. Želim zahvaliti svim trenerima koji su me trenirali u ovom razdoblju, ali i raznom trenerskom osoblju. Također zahvaljujem se obitelji. Zahvaljujem se Realu na bezuvjetnoj podrci”, poručio je Casillas sa suzama u očima te je izrazio želju da ga se zapamti kao dobru osobu.

#UnaVida

Posted by Iker Casillas on Sunday, 12 July 2015

“Tisućama navijača, hvala. NIkad vas neću zaboraviti. Pratit ću vas gdje god bili vičući ‘Hala Masdrid’. Neću reći zbogom, jer ćemo se ovdje ponovno uskoro sresti”, završio je svoje emotivno obraćanje Casillas.