Casillasovi roditelji prilično su ogorčeni predsjednikom Reala. Kažu da bi voljeli da je njihov sin završio u Barceloni

Pretrpio je veliki psihološki pritisak i tretiran je drukčije od ostalih igrača

Spain's goalkeeper Iker Casillas greets the crowd before the friendly football match Spain vs Costa Rica at the Reino de Leon stadium in Leon on June 11, 2015. AFP PHOTO/ CESAR MANSO
FOTO: AFP

Roditelji Ikera Casillasa ogorčeni su načinom na koji je njihov sin napustio Real Madrid u kojem je proveo posljednjih 25 godina. Njegova majka direktno je okrivila predsjednika Florentina Pereza za kojeg kaže da ga je prisilio da ode iz kluba. Prema njoj, odnos njih dvojice se pogoršao prije šest godina jer je Perez tada želio dovesti Juventusovog vratara Gigija Buffona.

“Pretrpio je veliki psihološki pritisak i tretiran je drukčije od ostalih igrača. Sve ove godine gledala sam ga kako pati. Karijeru je želio završiti u Realu. Florentino je taj koji ga je otjerao”, poručuju Jose Luis Casillas i Maria del Carmen Fernandez preko El Munda.

Nikad ga nije volio

“Ovaj ga predsjednik nikada nije volio jer je nizak. Imao je i druge ponude, ali ga Florentino nije želio prodati u neku top momčad kao što je prodao Alvara Moratu. On nije želio da Casillas uspije. Ovu prljavu kampanju protiv njega orkestrirali su Florentino i nekoliko vodećih novinara i medija. Florentino je možda sjajan predsjednik svoje građevinske firme, ali ne i Reala”, dodaju.

“Porto je drugorazredna momčad, a naš sin je zaslužio da igra u klubu poput Barcelone. Kad je počeo tražiti kuću u Rimu nazvali smo ga i pitali što to radi. Rekli smo mu da ne ide tamo, a sad je otišao u Porto. Svjetski prvak ne može završiti karijeru u Portu. Ne bismo imali ništa protiv da je završio u Barceloni jer su oni gospodski klub”, poručuju Casillasovi roditelji.

“Samo želimo da netko dobro savjetuje našeg sina da ne bi završio čišćeći WC-e poput svjetskog prvaka Andreasa Brehmea ili da propadne poput Victora Baije (Bivši vratar Barce i Porta)”.