Nekad je nužno odabrati stranu

Cedevita i Zvezda odigrali su prvu polufinalnu utakmicu ABA lige. Moglo je završiti i bolje za hrvatske prvake

Pullen je imao šut za pobjedu, uslijedio je produžetak i poraz u njemu

11.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 05. kolo ABA lige, KK Cedevita - Crvena zvezda Telekom. Miro Bilan. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita vraća se iz Beograda s neiskorištenom velikom šansom za ‘break’ u prvoj polufinalnoj utakmici ABA lige u kojoj su gostovali kod Crvene zvezde. Do prvog boda u seriji stigao je domaćin boljom igrom u produžetku, a bilo je 97-88.

Zadnji napad u osnovnom dijelu utakmice imala je Cedevita, točnije Jacob Pullen koji se podigao na šut za tri poena, premda je možda imao i boljih rješenja, i promašio pobjedu gostiju. Uslijedio je pri rezultatu 82-82 produžetak, a u njemu je Zvezda pokazala više mirnoće, koncentracije i boljih rješenja u napadačkim i obrambenim akcijama.

Miller predvodio pobjednike

Brzo se beogradski klub odvojio na 88-82, a nešto više od minute do kraja ogleda i na 94-86 nakon što je Pullen izgubio loptu, a Quincy Miller bio precizan sa crte slobodnih bacanja.

Treba reći da je unatoč promašenom pokušaju za pobjedu i izgubljenoj lopti u produžetku dok je utakmica još bila ‘živa’, Pullen bio taj koji je držao sastav Veljka Mršića u igri. Ubacio je najviše, 24 poena i imao pet asistencija, dok je vrlo dobar bio i Miro Bilan s 20 ubačenih koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Zvezda je najviše dobila od Millera, strijelca 24 poena od kojih je čak osam stiglo u produžetku koji je domaćinu pripao rezultatom 15:6. Maik Zirbes je dodao 19, uz 11 skokova, dok je Anthony Kinsey postigao 16 koševa.

Uzvrat za sedam dana u Zagrebu

Druga utakmica je na rasporedu 22. ožujka u Zagrebu, a treća, dođe li do nje, ponovo u Beogradu 28. ožujka.

Cedevita i Crvena zvezda su ove sezone četiri puta odmjerili snage i omjer je trenutačno na 2-2. Zagrepčani su slavili u prve dvije utakmice u ABA ligi, a beogradski sastav je bio bolji pred svojim navijačima u Euroligi, odnosno večeras u doigravanju regionalne lige.

Drugi polufinalni par igrao je u ponedjeljak prvi ogled. Mega Leks je iznenadio Budućnost u Podgorici.