Cedevita je pomalo iznenađujuće slavila u Euroligi protiv favoriziranog Efesa

U momčadi Cedevite najefikasniji je bio Miro Bilan s 20 poena

11.10.2015., Dom sportova, Zagreb - 05. kolo ABA lige, KK Cedevita - Crvena zvezda Telekom. Miro Bilan. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Senzacija na Bosporu, košarkaši Cedevite došli su do prve euroligaške pobjede tamo gdje se baš nisu previše nadali, u gostima kod favoriziranog Anadolu Efesa. Mršićeva momčad iz koje je trener odstranio Tomislava Zubčića, slavila je sa 81:75.

Možda je igračima Cedevite pomogao i šok nakon izbacivanja Zubčića iz kluba.Ključni koš postigao je Luka Babić 45 sekundi prije kraja, kad je uhvatio svoj promašaj, zabio koš i dodatno za vodstvo 77:72.

Šarićevih 14 poena

U momčadi Cedevite najefikasniji je bio Miro Bilan s 20 poena i 10 skokova, Jacob Pullen dodao je 18, Luka Babić 14, Fran Pilepić 11.

Kod Anadolu Efesa koji je za 74. rođendan rastužio trenera Dušana Ivkovića, hrvatski reprezentativac Dario Šarić imao je 14 poena i 5 skokova, Jon Diebler 15 poena.

Nakon poraza protiv europskog doprvaka Olympiakosa i posrtaja kod kuće protiv Limogesa, slavlje u Istanbulu vratilo je Cedevitu u kombinacije za prolazak skupine. U sljedećem kolu hrvatski prvak gostuje kod Emporio Armanija, momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik Jasmin Repeša.