Cedevita je poražena od Perasovićeve momčadi (a saznala je i neke suparnike u Euroliginom Topu 16)

U skupini E su zasad uz Cedevitu i Fenerbahce, Darussafaka i Panathinaikos

13.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic -  Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 5. kolo, KK Cedevita - Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Marko Arapovic, Kim Tillie.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cedevite porazom su završili igranje po skupinama Eurolige. Šesti u desetoj utakmici sezone u skupini B doživjeli su na gostovanju u Španjolskoj gdje je bolja bila Laboral Kutxa rezultatom 92-70.

Igrači Veljka Mršića već su ranije ostvarili plasman u Top 16 natjecanja i ova je utakmica bila važna jedino zbog pozicije s koje će u novoformiranu skupinu E. Zasad je poznato da će im suparnici u njoj biti Fenerbahce, Darussafaka i Panathinaikos. Preostala četiri kluba iz grupe saznat će nakon utakmica u petak.

Arapović ubacio najviše za Cedevitu

Sastav Velimira Perasovića do pobjede su vodili Causeur s 20 poena i šest skokova, odnosno Bourousis sa 17 ubačenih koševa i deset uhvaćenih lopti. Cedevita, koja je u petom kolu natjecanja slavila protiv ove španjolske momčadi, u četvrtak nije ponudila niti približno istu dozu agresivnosti kojom bi priprijetila domaćinu utakmice koji je ogled kontrolirao od njegovog samog početka do sigurne pobjede.

U redovima Cedevite samo su dvojica igrača stigla do dvoznamenkastog broja poena; Arapović je ubacio 12, a Bilan 10.