Cedevita je slavila kod Limogesa i napravila veliki korak prema Topu 16

Najviše je Cedevita dobila od Babića, prvog strijelca (19) i skakača (šest) ogleda

22.10.2015., Zagreb - 2. kolo TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE: KK CEDEVITA - Limoges CSP. Frejus Zerbo, Miro Bilan.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cedevite upisali su četvrtu pobjedu u utakmici sedmoga kola euroligaške skupine B svladavši na gostovanju francuskog prvaka Limoges rezultatom 78-69. Pobjedom je zagrebačka momčad napravila veliki korak prema Topu 16 natjecanja.

U najavi utakmice Cedevitin trener Veljko Mršić kazao je da bi pobjeda u Francuskoj bila velika, a nadoknađivanje razlike koševa u međusobnim ogledima (prvu utakmicu Cedevita je kod kuće izgubila od Limogesa 80-84) ravna čudu. A ono se u Beaublanc areni pred gotovo 4500 ljudi i dogodilo nakon što je gostujuća momčad dominirala utakmicom u njenom većem dijelu.

Najviše je Cedevita dobila od Luke Babića, prvog strijelca (19) i skakača (šest) ogleda, dok su dvoznamenkasti po broju poena bili i Luka Žorić i Miro Bilan sa po deset poena svaki. Heiko Schaffartzik bio je prvo ime poraženog sastava sa 17 poena, šest skokova i jedanaest asistencija.

Dobri Hrvati u Milanu

Učinkoviti su bili hrvatski košarkaši na ogledu u Milanu gdje je domaća momčad Emporio Armanija svladala Anadolu Efes 88-84. Krunoslav Simon ubacio je 17 koševa uz pet skokova i šest asistencija, Oliver Lafayette dodao 15, a Stanko Barać 12 uz pet uhvaćenih lopti za sastav koji vodi Jasmin Repeša. S druge, poražene strane 15 poena i pet uhvaćenih lopti bio je učinak Darija Šarića.

U trećoj utakmici skupine Olympiakos je bio bolji Laborala 59-52 pa je poredak sada sljedeći: Olympiakos 6-1, Cedevita i Laboral 4-3, Efes 3-4, Emporio Armani i Limoges 2-5.