Ove četiri zanimljive stvari naučili smo nakon Chelseajevog poraza od 3:0

Četvorici trenera koji su slavili protiv Chelseaja prezime započinje slovom P

Chelsea’s Portuguese manager Jose Mourinho gestures from the touchline during the English Premier League football match between Chelsea and Stoke City at Stamford Bridge in London on April 4, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match […]
FOTO: AFP

Nogometaši londonskog Chelseaja u još uvijek aktualnoj sezoni engleske Premierlige već su proslavili naslov prvaka, svoj četvrti od osnutka lige. Premda će to zasigurno biti zalog za zadovoljstvo svim simpatizerima kluba, ono što se dogodilo protiv West Bromwich Albiona u ponedjeljak mnogima će smrknuti lice.

Glupost u režiji Cesca Fabregasa kumovala je 3-0 porazu od trinaestoplasirane momčadi prvenstva, ali i otkrila neke podatke koji ukazuju na pravilnosti Chelseaja kada se susretnu s njima.

https://vine.co/v/eA13P3bQerp

1. Chelsea nikada nije nadoknadio tri gola manjka

U prvenstvenim utakmicama Chelsea se 31 puta našao u situaciji da moraju hvatati tri gola minusa. Sve te utakmice su izgubili.

2. Mourinhu se to rijetko događa

Jose Mourinho do ovog ponedjeljka samo je jednom izgubio utakmicu s tri gola razlike u engleskom prvenstvu. Dogodilo se to u veljači 2006. godine. Suparnik je bio Middlesbrough, a rezultat 0-3.

3. James Morrison ima rješenje za Mourinha

Spomenuti poraz iz 2006. i ovaj u ponedjeljak imaju još jednu poveznicu, osim što su jedini u kojima je Mourinho poražen s tri gola razlike u Engleskoj. James Morrison ime je škotskog reprezentativca koji je nastupio u obje utakmice.

https://rutube.ru/video/cb501872e5c61c5d64020680e2cf2422/

4. Mourinho ne voli menadžere kojima prezime počinje slovom P

Četvorici trenera koji su slavili protiv Chelseaja ove sezone prezime započinje slovom P. Oni su Pardew (Newcastle), Pochettino (Tottenham), Parkinson (Bradford City) i Pulis (WBA).