Četiri Suarezova gola, Halilovićev debi na Camp Nou i još tri stvari iz zanimljive nogometne večeri

U Primeri, tri kola prije kraja, Barcelona, Atletico i Real su u dva boda

Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez gives the thumbs up during the Spanish league football match FC Barcelona vs Real Sporting de Gijón at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 23, 2016. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Iz bogatog subotnjeg sportskog programa, izdvojili smo pet zanimljivosti nogometne večeri.

1. Šestica Barce, četiri gola Suareza

Barcelona je u svega četiri dana, u dvije utakmice zabila ukupno 14 golova. S 8-0 svladala je Deportivo, sad sa 6-0 Sporting, a na obje utakmice je po četiri gola postigao fenomenalni Urugvajac Luis Suarez. Večeras su po jedan gol dodali Lionel Messi i Neymar, kriza je definitivno prošlost za Barcelonu.

2. Halilović debitirao na Camp Nou

Svoju premijeru na Barceloninom stadionu imao je Alen Halilović, hrvatski reprezentativac koji je iz katalonskog kluba na posudbi u Sportingu. Prošle sezone, dok je igrao za Barceloninu b-momčad, Luis Enrique dao mu je priliku protiv Elchea, ali u gostima.

Halilović ima silnu želju vratiti se u Barcelonu, ali čeka ga nova posudba, nakon sezone u Sportingu, Katalonci mu traže jači klub, najvjerojatnije Sevillu, Valenciju ili možda Villarreal.

3. U Primeri tri momčadi u dva boda na vrhu

Uzbudljiva je završnica španjolskog prvenstva, Barcelona i Atletico imao po 82 boda, Real Madrid 81 nakon današnjih pobjeda. Real je opasno živio na gostovanju kod susjednog Rayo Vallecana koji je vodio 2:0. No, Gareth Bale s dva pogotka i Lopez preokrenuli su rezultat i održali Real u vrhu.

Atletico je s pragmatičnih 1:0 slavio protiv Malage, pritisnuo dodatno Barcelonu. Madridski klubovi ostali su u igri za naslov europskog prvaka, možda će Enriqueova momčad računati da će se njezini suparnici malo “ispuhati” u Ligi prvaka. U svakom slučaju, napeta je Primera, takav scenarij voljeli bismo vidjeti u što više prvenstava.

4. Manchester United do finala FA kupa u 93. minuti

Fenomelanu utakmicu odigrali su na Wembleyu Manchester United i Everton. Slavila je Van Gaalova momčad s 2:1, zapravo zabila sve golove na utakmice, jer je autogol postigao Smalling. Za United strijelci su bili Fellaini i potom Martial u trećoj minuti sudačke nadoknade, kad se već mislilo da utakmica ide u produžetke.

Treba napomenuti da je Lukaku promašio jedanaesterac, točnije, obranio mu je De Gea. Utakmica visokog tempa, uz pregršt šansi, pun stadion, odluku u posljednjim trenucima… Može li bolje?

5. Dinamo je pobjegao Rijeci na +7

Dinamo je pogotkom Marka Pjace slavio u Parku mladeži protiv Splita 1:0 i uoči sutrašnjeg Jadranskog derbija Hajduka i Rijeke na Poljudu, pobjegao Kekovoj momčadi na sedam bodova, još više se približio 11. uzastopnom naslovu.

Ukoliko Rijeka u nedjelju ne slavi protiv Hajduka, teško je povjerovati da će defanzivno orijentirana Kekova momčad u posljednih pet kola imati snage nadoknaditi bodovni zaostatak za Dinamom. Dominacija maksimirske momčadi se, očito, nastavlja…