Četverostruka svjetska plivačka prvakinja pozitivna na meldonij, prijeti joj doživotna suspenzija

Za Juliju Jefimovu ovo je drugi pozitivan dopinški nalaz u karijeri

INDIANAPOLIS, IN - DECEMBER 12: Yuliya Efimova of Russia competes in the Women's 100m Breaststroke during day two of the Mutual of Omaha Duel in the Pool at Indiana University Natatorium on December 12, 2015 in Indianapolis, Indiana.   Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Dvadesettrogodišnja ruska plivačica Julija Jefimova mogla bi biti doživotno suspendirana nakon što je drugi put u karijeri bila pozitivna na doping, javlja ABC news.

Jefimova je četverostruka svjetska prvakinja prsnim stilom, a na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu osvojila je brončanu medalju. Ruski plivački savez potvrdio je da je Jefimova bila pozitivna na meldonij, supstancu čije je korištenje priznala poznata tenisačica Marija Šarapova.

https://www.youtube.com/watch?v=X6ax7V-uxV0

Nije prvi put

Jefimova je prvi put na doping testu pala 2014. godine kada su joj otkrili upotrebu steroida. S obzirom da su joj je sada po drugi put pronađena nedopuštena sredstva, vrlo lagano bi mogla biti doživotno izbačena iz plivanja. Od nje su Rusi imali velika očekivanja na Olimpijskim igrama i bila je jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju u disciplini 200 metara prsno.