Chelsea-Liverpool 1-1: Gerrard zaradio ovacije, Lovren ostao bez Lige prvaka

Liverpool sada ima 62 boda, odnosno šest manje od četvrtog Manchester Uniteda

Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (R) celebrates scoring the equalising 1-1 goal during the English Premier League football match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge in London on May 10, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

U derbiju 36. kola engleskog nogoemtnog prvenstva novi prvak Chelsea i Liverpool su na Stamford Bridgeu odigrali 1-1 (1-1), a hrvatski reprezentativni branič Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu za Liverpool. Strijelci oba gola na utakmici bili su kapetani i to udarcima glavom, domaće je u vodstvo doveo John Terry već u petoj minuti, a na 1-1 izjednačio je Steven Gerrard u 44.

Šest bodova iza Manchester Uniteda

Chelsea, koji je naslov prvaka osvojio još prošloga vikenda, sada ima 84 boda, 11 više od drugog Manchester Cityja, dok je Liverpool ostao peti, sada ima 62 boda, odnosno šest manje od četvrtog Manchester Uniteda, te je praktički ostao bez izgleda za igranjem u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Posljednja Gerrardova utakmica na Stamford Bridgeu

Kapetanu Liverpoola ovo je bila posljednja utakmica na Stamford Bridgeu jer na kraju sezone napušta Premier ligu i odlazi u MLS. Zbog toga je zaradio ovacije navijača dok je izlazio iz igre.

Međutim bilo je i onih koji su mu se rugali zbog prošlogodišnjeg proklizavanja zbog kojeg je njegova momčad praktički ostala bez naslova prvaka.