Čilić ispao iz Wimbledona (nakon 13. uzastopnog poraza od Đokovića)

Marin Čilić je i lani stigao do četvrtfinala. I tada je bolji bio Novak Đoković

Serbia's Novak Djokovic reacts after serving an ace against South Africa's Kevin Anderson during their men's singles fourth round match on day eight of the 2015 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 7, 2015. RESTRICTED TO EDITORIAL USE  --   AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić niti u trinaestom pokušaju nije stigao do premijerne pobjede protiv Novaka Đokovića. Ovaj ga je poraz koštao ispadanja iz Wimbledona, u četvrtfinalu muškog ždrijeba pojedinačne konkurencije.

Srpski tenisač, vodeći u poretku ATP-ove ljestvice i branitelj naslova jedinog travnatog Grand Slam turnira u kalendaru natjecanja, svladao je prvi hrvatski reket rezultatom 6-4, 6-4, 6-4. Bila je ovo svojevrsna repriza prošlogodišnjeg meča u kojem se ovaj dvojac u Wimbledonu sreo također u četvrtfinalu kada je Đoković slavio u pet setova.

Đoković bez umora

Postojala je nada da je susret osmine finala između Đokovića i Kevina Andersona, koji se zbog mraka protegnuo na dva dana, dodatno iscrpio najboljeg tenisača današnjice, međutim, u Đokovićevoj igri nije bilo niti traga umora.

Oduzimanje servisa u ranoj fazi prvoga seta, pri rezultat 1-1 u gemovima, Đokoviću je bilo dovoljno da mirno privede prvu dionicu meča kraju. U drugome setu do breaka je Srbin stigao oduzimanjem Čilićeva posljednjeg servisa u setu, dok je prijelomni trenutak trećega seta stigao u sedmom gemu. Dvije Čilićeve bekhend pogreške i jedna na forhend udarac omogućile su Đokoviću prednost od 0-40, a nakon prve spašene break-lopte Đoković je dočekao još jednu Čilićevu pogrešku za oduzimanje servisa. Za 50. pobjedu na londonskom Grand Slam turniru i 650. u karijeri iskoristio je drugu meč loptu na svoj servis.

U polufinalu turnira Đoković će igrati protiv Richarda Gasqueta, koji je sa 6-4, 4-6, 3-6, 6-4, 11-9 svladao Stana Wawrinku, spriječivši time da publika u All England Clubu vidi reprizu finala Roland Garrosa na kojem je pobjedu slavio Švicarac. Drugog finalista dat će pobjednik meča između drugog i trećeg nositelja, Rogera Federera i Andyja Murraya.