Čilić je pao za dva mjesta na ATP ljestvici, sestre Williams opet među deset

Borna Ćorić je napredovao jedno mjesto i sada se nalazi na 45. poziciji

Marin Cilic of Croatia reacts after winning the first set against Steve Johnson of the US during their second round match at the Japan Open tennis tournament in Tokyo on October 8, 2015.      AFP PHOTO / Toru YAMANAKA
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pao je dva mjesta, na 13. poziciju, na najnovijoj ATP ljestvici koja je objavljena u ponedjeljak, dok je Ivo Karlović također nazadovao i to tri mjesta i sada je 24. tenisač svijeta.

Borna Ćorić je napredovao jedno mjesto i sada se nalazi na 45. poziciji, dok je Ivan Dodig, koji je jučer u paru s Brazilcem Marcelom Melom osvojio turnir u Parizu, ostao na 103. mjestu. Franko Škugor je napredovao dva mjesta u odnosu na prošli tjedan i sada je 86. tenisač svijeta.

Vrh ljestvice uvjerljivo drži srpski tenisač Novak Đoković koji je jučer u pojedinačnoj konkurenciji osvojio turnir u Parizu. Na drugom je mjestu britanski tenisač Andy Murray zamijenio Švicarca Rogera Federrera koji je pao na treće mjesto.

Tomljanović ostala 66.

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica na najnovijoj WTA ljestvici je i ovaj tjedan Ajla Tomljanović koja je ostala na 66. mjestu, dok je odmah iza nje, na 67. mjestu, kao i prošli tjedan Mirjana Lučić Baroni.

Ana Konjuh je pala četiri mjesta i sada je 80. tenisačica svijeta, Donna Vekić je za jedno mjesto popravila prošlotjedni ranking i sada je 105., dok je Petra Martić pala osam mjesta, sa 136. na 144. poziciju.

Na vrhu ljestvice nema promjena. Prva je Amerikanka Serena Williams, druga je Rumunjka Simona Halep, a treća Španjolka Garbine Muguruza.
Među prvih deset ušla je starija sestra Williams, Venus, koja je jučer osvojila WTA “Elite Trophy” turnir u kineskom Zhuhaiju i zahvaljujući toj pobjedi se sa 11. mjesta popela do sedmog mjesta.