Čilić je upravo ušao u polufinale Wimbledona, prvo u svojoj karijeri

Nakon više od tri i pol sata igre svladao je Gillesa Mullera

Croatia's Marin Cilic reacts after winning against Luxembourg's Gilles Muller during their men's singles quarter-final match on the ninth day of the 2017 Wimbledon Championships at The All England Lawn Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 12, 2017.
Cilic won the match 3-6, 7-6, 7-5, 5-7, 6-1. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
FOTO: AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon više od tri i pol sata igre svladao je Gillesa Mullera i plasirao se u svoje prvo polufinale Wimbledona u karijeri.

Čilić je Mullera dobio sa 3-6, 7-6 (6), 7-5, 5-7 i 6-1, a u polufinalu će igrati protiv Sama Querreya koji je izbacio prvog nositelja Murraya. Čilić inače ima 4-0 protiv Querreyja, između ostalog ga je dva puta dobio u Wimbledonu (2009. i 2012.).

Dosad gubio u u četvrtfinalu od Novaka i Federera

Prethodne je tri godine Čilić (28) u četvrtfinalu dva puta gubio od Novaka Đokovića i jednom od Rogera Federera. Müller je 26. igrač svijeta i nijednom u prethodnih 36 nastupa na Grand Slam turnirima nije došao do polufinala. Čilić ga je pobijedio u oba njihova dosadašnja međusobna ogleda, lani u Rotterdamu i prije nekoliko tjedana na travi londonskog Queen’s Cluba.

“Puno mi znači plasman u polufinale Wimbledona, ovo je sjajan doseg. Muller je igrao odličan tenis danas, morao sam se jako potruditi kako bih stigao do pobjede. Na kraju sam osjetio veliko olakšanje jer ovi dugi mečevi traže puno koncentracije. Na početku nisam dobro servirao kao u dosadašnjim mečevima, ali kasnije se to popravilo. Vidio sam da je Querrey izbacio Murraya i da mi je on sljedeći protivnik. Ima odličan servis, ove godine igra jako dobro i sigurno me čeka težak meč. Očekujem da ću zadržati svoj ritam i nastaviti s dobrim igrama i protiv njega”, rekao je nakon meča Čilić.