Čilić, nakon dramatičnog meča koji je trajao gotovo četiri sata, dobio je Argentinca Federica Delbonisa

Čilić je odnio pobjedu prvog dana finala Davis Cupa

25.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina, Marin Cilic - Federico Delbonis. Marin Cilic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska teniska reprezentacija stigla je do uvodnog boda u finalu Davis Cupa u kojem ima ulogu domaćina izabranoj vrsti Argentine, nakon što je Marin Čilić slavio sa 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 protiv Federica Delbonisa nakon dramatičnih pet setova i tri i pol sata borbe.

U prvom setu Čilić je oduzeo Delbonisu servis kod 2:1, poveo 3:1 i do kraja, sa 76 posto prvog servisa i pet aseva, zadržao break prednosti. Drugi break stigao je kod 5:5, nakon čega je Čilić poveo 6:5 i mirno odservirao za drugi set.

Drama uslijedila u trećem setu

Drama je uslijedila u trećem setu, Delbonis je poveo 2:0, breaknuo Marina, ali je hrvatski tenisač odmah vratio taj break i nakratko vratio kontrolu. U sedmom gemu Čilić je imao break loptu, ali je mreža ponovno bila na Delbonisovoj strani i prevarila Čilića.

Igra najboljeg hrvatskog tenisača u tom se trenutku raspala. Argentinac je osvojio taj gem, a novi break napravio kod 5:3 i smanjio na 1:2. Delbonis je u četvrtom setu pomeo našeg tenisača s terena sa 6:1 za poravnanje u setovima. Čilić, koji je šesti igrač svijeta, osvojio je peti set i pobjedio Delbonisa.