Čini se da 20-godišnja zvijezda ni za velik novac ne želi ostati u Liverpoolu

Igračev menadžer tvrdi da bi Sterling odbio tjednu plaću od 900 tisuća funti

Liverpool's English midfielder Raheem Sterling celebrates after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on April 13, 2015. AFP PHOTO / 

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS.
FOTO: AFP/AFP

Sve upućuje na do da sljedeće sezone mladu englesku nogometnu zvijezu Raheema Sterlinga više nećemo gledati u Liverpoolovom dresu.

Ako je suditi prema izjavi njegovog menadžera, “crveni” nemaju baš nikakvih izgleda zadržati 20-godišnjeg napadača na Anfieldu, čak i da mu ponude ugovor s tjednom plaćom od 900.000 funti.

Sigurno neće potpisati

Sterling i njegov menadžer Aidy Ward trebali bi se u petak sastati s vodstvom Liverpoola, ali ono što će im reći, po svemu sudeći, neće se svidjeti treneru Liverpoola Brendanu Rodgersu.

“On zasigurno neće potpisati. Mogu mu ponuditi 700, 800 ili 900.000 funti tjedno. On neće potpisati”, izjavio je Ward za dnevnik Evening Standard.

Sterling je prošle sezone bio jedan od ključnih igrača, uz Luisa Suareza u Liverpoolovom napadu na naslov prvaka Engleske, koji im je izmakao u posljednja dva kola prvenstva. U sezoni koja je na izmaku propuštao je utakmice zbog ozljeda, a našao se i na meti navijača nakon nespretnih izjava o mogućem odlasku iz kluba. U neautoriziranom razgovoru za BBC Sterling je izjavio da njegov motiv nije novac, već čista ambicija. No, mnoge nije uspio uvjeriti u te svoje riječi.

Prodaja je jedino rješenje

Iako je Rodgers ranije izjavljivao da nema namjeru prodavati Sterlinga prije isteka ugovora, možda će nakon sastanka u petak ipak promijeniti mišljenje i odlučiti prodati Sterlinga, ako ponuda bude prava. Britanski mediji su već izvještavali o interesu koji su za usluge engleskog reprezentativca iskazali Manchester United, Manchester City, Chelsea i Bayern Muenchen, a špekulira se da bi novi poslodavci bili spremni za Sterlinga platiti i 50 milijuna funti odštete.
“Nisam zabrinut. Brinu samo oni koji ne znaju što će se dogoditi. Uvjeren sam da će svaki klub Premier lige imati ponudu za njega”, samouvjereno je izjavio Sterlingov menadžer Ward.