Nekad je nužno odabrati stranu

Čini se da Barcelona i Juventus dogovaraju transfer Paula Pogbe

Čak i bude li dogovoren, posao ne može biti realiziran prije sljedeće godine

Juventus' French midfielder Paul Pogba reacts during the UEFA Champions League Final football match between Juventus and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.     AFP PHOTO / OLIVER LANG
FOTO: AFP

Čelnici Juventusa i Barcelone održali su u nedjelju sastanak s temom vezanom uz moguć prelazak Paula Pogbe iz talijanskog u španjolski klub.

Poznato je da Barcelona već neko vrijeme prati sjajnog 22-godišnjeg francuskog veznjaka kojeg Juventus cijeni okruglih 100 milijuna eura i kojeg u Juventusu žele zadržati u svojim redovima u svakom osim u slučaju ako sam igrač ne bude inzistirao na odlasku.

Dogovor i ostanak u Juventusu

“Nije nam namjera prodati Pogbu, a on sam je izjavio da ne želi otići. Bude li u budućnosti promijenio mišljenje i pokazao odlučnost da nas napusti, poštivat ćemo njegovu želju pritom štiteći naš financijski interes”, izjavio je nedavno glavni izvršni direktor nogometnog kluba Juventus, Giuseppe Marrotta.

Sastanak čelnih ljudi klubova možda ukazuje na Pogbinu želju za odlaskom, no, ukoliko je u pitanju transfer u Barcelonu, on se neće moći ostvariti prije 2016. godine do kada traje Fifina zabrana transfera Barceloni. Nametnuta je ona španjolskom klubu zbog kupnje igrača mlađih od 18 godina, a neki mediji pišu da nedjeljni sastanak čelnika ovih dvaju klubova treba shvatiti kao dogovaranje posla pri čemu bi Pogbi bio dopušten ostanak u torinskom klubu još jednu sezonu u kojoj bi igrački stasao za ono što ga čeka po prelasku u Španjolsku.