Čini se da bi Nikola Kalinić mogao postati četvrti Hrvat u Fiorentini

U klubu sa Artemio Franchi stadiona već se nalaze Badelj, Rebić i Bagadur

Sevilla's midfielder Aleix Vidal (L) and Dnipro's Croatian forward Nikola Kalinic vie for the ball during the UEFA Europa League final football match between FC Dnipro Dnipropetrovsk and Sevilla FC at the Narodowy stadium in Warsaw, Poland on May 27, 2015.  AFP PHOTO / PIOTR HAWALEJ
FOTO: AFP

Četvrti Hrvat mogao bi se naći u svlačionici Fiorentinine nogometne momčadi ostvare li se napisi dijela talijanskih medija. Prema njima čelnici najjačeg kluba iz Firence rade na dovođenju Nikole Kalinića.

Navodi se da su Talijani zadovoljni igrama koje 27-godišnji napadač prikazuje u dresu Dnjipra i da u njemu vide moguću zamjenu za otišlog Maria Gomeza. Navodno posebno na njegovom dovođenju inzistira trener momčadi Paulo Sousa kojega je Kalinić impresionirano finalnom utakmicom Europske lige. Natjecanje je u prošloj sezoni osvojila Sevilla 3-2 pobjedom, a prvi pogodak za poraženu ukrajinsku momčad zabio je upravo hrvatski napadač.

U prošloj sezoni 19 golova

Kalinić je u uvodna tri kola ukrajinskog prvenstva postigao već tri pogotka, dok je u ligaškom dijelu prošle sezone nastupio u 23 susreta uz učinak od 12 golova i dvije asistencije. Prošireno na ostala natjecanja, sezonu je zaključio s 19 pogodaka (dodao pet u Europskoj ligi i dva u Kupu).

https://www.youtube.com/watch?v=hibc12olkok

Vrijednost mu se procjenjuje na 7-8 milijuna eura, a dovede li ga Fiorentina naći će se u društvu još trojice Hrvata. U klubu koji domaće utakmice igra na Artemio Franchi stadionu već se nalaze Milan Badelj, Ante Rebić i Ricardo Bagadur.