Čini se da će Conte preuzeti Chelsea, a to je loša vijest za Juventus (evo zašto)

Ako zaista dođe u Chelsea Premier liga imat će veće trenerske zvijezde nego igračke

Italy's coach Antonio Conte holds a press conference at the Vassil Levski stadium in Sofia on March 27, 2015 on the eve of the Euro 2016 qualifying group H football match between Bulgaria and Italy. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Izbornik talijanske nogometne reprezntacije Antonio Conte postat će poslije Europskog prvenstva u Francuskoj novi trener još uvijek aktualnih engleskih prvaka Chelseaja. U to su uvjereni najcjenjeniji talijanski sportski dnevni listovi Gazzetta dello Sport i Tuttosport.

Osim što im ta vijest krasi naslovnice donijeli su i neke detalje ugovora. Gazzetta navodi kako je novi sastanak Contea i predstavnika Chelseaja održan u Londonu te da bi njegovo imenovanje, odnosno da bi Chelsea javno mogao izaći s tim trebalo biti u narednih sedam dana.

Čeka se Abramovič

Čeka se samo zeleno svijetlo od strane vlasnika Romana Abramoviča. Nadalje, Conte bi trebao godišnje zarađivati pet milijuna eura kroz tri godine na koliko je navodno dogovorena suradnja.

Tuttosport pak tvrdi kako je Conteova selidba s klupe reprezentacije na onu Chelsejevu posebno loša vijest za njegov bivši klub Juventus. Jedan od razloga je što namjerava Juana Cuardada vratiti natrag s posudbe u London. No to i ne bi toliko trebalo brinuti Juventusove navijače koliko bi ih mogla uznemiriti šoping lista s kojom je navodno došao pred ruskog tajkuna Abramoviča.

Udarac za Juve

Paul Pogba, Leonardo Bonucci i Giorgio Chiellini mogli bi biti produžena ruka Talijana na terenu i i svlačionici. Osim njih na popisu se našao i napadač PSG-a Edionson Cavani. Ako Conte zaista dođe u Chelsea Premeir liga imat će veće trenerske zvijezde nego igračke.

Pep Guardiola na ljeto preuzima Manchester City, sve je izvjesnije da će Jose Mourinho biti na klipi gradskih ih rivala, Jürgen Klopp je na klupi Liverpoola, a tu je još uvijek u sada već legendarni Arsene Wenger. Ne treba zaboraviti niti Claduija Ranierija, Slavena Bilića i čovjeka koji je preporodio Tottenham, Mauricija Pochettina, te Ronalda Koemana.