Čini se kako će zbog visokih temperatura Zagreb ove sezone ostati bez Snježne kraljice

Na Sljemenu su dosad samo jednom utrke morale biti otkazane

06.01.2015., Sljeme, Zagreb - VIP Snow Queen Trophy, muska utrka Snjezne kraljice. Ivica Kostelic. 
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Velika je vjerojatnost da Zagreb ove sezone neće biti domaćin utrka za Svjetski skijaški kup. Održavanju popularne Snježne kraljice prijete visoke temperature.

Ove je sezone već otkazan slalom u Leviju i zasad još nije sigurno hoće li biti nadoknađen. Direktor muškog dijela natjecanja Markus Waldner priznao je da rješenja još uvijek nema.

U opasnosti i Wengen i Kitzbühel

Nama je, međutim, puno zanimljivija situacija sa sljemenskim utrkama. Prema rasporedu bi 3. siječnja iznad Zagreba trebale nastupiti skijašice, a tri dana kasnije i skijaši. Temperature u glavnom gradu su iznad nule, a takve će biti i idućih dana, što organizatorima posao čini gotovo nemogućim.

Marcel Hirscher
Marcel Hirscher PIXSELL

“Prema trenutnom stanju, u Zagrebu će biti jako teško održati utrke”, izjavio je Waldner za APA-u, odavši kako problema imaju i Wengen, Adelboden i Kitzbühel.

Na Sljemenu su dosad samo jednom otkazane utrke zbog nedostatka snijega, dogodilo se to 2014. godine. Kontrola FIS-a dolazi 26. prosinca i tada bi trebalo biti poznato hoće li ove sezone biti Snježne kraljice.