Nekad je nužno odabrati stranu

Čini se da je Ivica Olić sve udaljeniji od HSV-ove postave i Europskog prvenstva

'Nije mu lijepo, no nitko nije iznad momčadi', kaže njegov trener Labbadia

Hamburg's midfielder Ivica Olic and Augsburg's South Korean defender Jeong-Ho Hong vie for the ball during the German Telkom Cup 2015 final football match FC Augsburg and Hamburger SV in Moenchengladbach, western Germany on July 12, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050. / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

S tribina je Ivica Olić, malo korišteni napadač HSV-a, odgledao u petak otvarajući susret drugog dijela sezone njemačke Bundeslige u kojem je njegov aktualni klub ugostio minhenski Bayer, klub u kojem je hrvatski napadač doživio zvjezdane trenutke svoje karijere.

Danas je ona u posljednjem činu i prolazi s Olićem u ulozi gledatelja. Trener momčadi Bruno Labbadia složio je momčad u kojoj za njega mjesta ima tek u epizodnim ulogama i sve to znači i da će Olić vrlo vjerojatno Europsko prvenstvo u Francuskoj gledati iz udobnosti doma. Izbornik reprezentacije Ante Čačić najavio je da će voditi samo one s minutažom i učinkom, a Olić u ovome trenutku nema niti jedno niti drugo. I čini se da će tako ostati.

‘Nitko nije iznad momčadi’

“Ivica je potvrđen igrač, zadužio je klub. Zato sam i odvojio dosta vremena za razgovor s njime kako bih mu razjasnio situaciju. Nije mu lijepo, no nitko nije iznad momčadi”, kazao je Labbadia, a piše Bild.

Olić je u ovoj sezoni sakupio tek 143 minute kroz osam bundesligaških susreta za HSV. Gol nije postigao. Pisalo se da će tijekom siječanjskog prijelaznog roka promijeniti okruženje kako bi se izborio za mjesto u izabranoj vrsti, no aktualna situacija demantira takva nagađanja. Promijenio je tek mjesto s kojeg gleda utakmice svoje momčadi; ono mu više nije na klupi već sve češće na tribinama. S njih je nedavno pratio i utakmicu protiv Wolfsburga, kluba čiji je dres nosio i iz kojeg se vratio u HSV.