Michael Laudrup je najbolji skandinavski nogometaša ikad (tvrde stručnjaci)

Najboljeg su birali nogometni stručnjaci i bivši nogometni velikani

Qatar's Lekhwiya club head coach, Michael Laudrup of Denmark, gestures during their AFC Asian Champions League football match at the Abdulla bin Khalifa Stadium in Doha, on May 26, 2015. AFP PHOTO / AL-WATAN DOHA / KARIM JAAFAR 
== QATAR OUT ==
FOTO: AFP

Danska nogometna legenda Michael Laudrup proglašen je najboljim skandinavskim nogometašem svih vremena u izboru nogometnih stručnjaka i bivših nogometnih velikana iz Danske, Norveške, Švedske, Finske i Islanda. Izbor su zajednički organizirali Danski BT, Norveški VG i švedski Aftonbladet.

Glasanje za najboljeg odvijalo se na način da je žiriju podastrijet popis 34 nogometaša koji su odabirali petnaestoricu i bodovali ih prema mjestu na koje su ih svrstali, a anketu je inicirala prijateljska utakmica koja će se u večernjim satima odigrati u Oslu. Susreću se Norveška i Švedska.

Bivši igrač niza vrhunskih klubova, među kojima Juventusa, Barcelone, Real Madrida i Ajaxa i dugogodišnji istaknuti član reprezentacije izabran je najboljim na temelju ostvarenih uspjeha (ukupno sedam prvenstava, Kup prvaka i niz ostalih trofeja), te je sa osvojena 143 boda slavio u poretku ispred Zlatana Ibrahimovića (138 bodova) i Petera Schmeichela (130 bodova).

Poredak:

1. Michael Laudrup (Danska) 143 boda

2. Zlatan Ibrahimović (Švedska) 138

3. Peter Schmeichel (Danska) 130

4. Allan Simonsen (Danska) 103

5. Jari Litmanen (Finska) 93

6. Henrik Larsson (Švedska) 83

7. Asgeir Sigurvinsson (Island) 55

8. Gunnar Nordahl (Švedska) 45

9. Eidur Gudjohnsen (Island) 42

10. Brian Laudrup (Danska) 39…