Čini se da je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nakon pobjede na Wimbledonu jako optimističan

Čilića u 2. kolu Wimbledona očekuje Litavac Ricardas Berankis

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u ponedjeljak je svladao Japanca Hirokija Moriyju sa 6-3, 6-2, 7-6 (4) i nakon malo manje od dva sata prošao u drugo kolo Wimbledona. Nakon meča iznio je svoja razmišljanja i najavio nastavak turnira.

“Očekivao sam da bi Moriya mogao igrati tako kako je igrao, rekao bih klasični japanski tenis. Nije bilo jednostavno u nekim trenucima, posebno u trećem setu, ali mislim da sam držao meč pod kontrolom. Dobro sam servirao i vjerujem da će mi dobro doći za naredne mečeve. Vjerujem da sam u dobroj formi, igram čisto i čvrsto tako da je igra na dobrom putu”, rekao je Čilić za HRT.

Agresivnom igrom do sljedećeg kola

Hrvatski tenisač osvrnuo se i na razdoblje svoje slabije igre: “U početku trećeg seta malo sam pao sa postotkom prvog servisa, u narednim mečevima pripazit ću ako dođe do slične situacije da pokušam nešto promijeniti”, rekao je.

Čilića u sljedeć kolu čeka dvoboj s Ricardasom Berankisom iz Litve: “Nisam nikad igrao s Berankisom, znam da je jako brz i može igrati solidno. Moram se pripremiti na sebe i svoju igru i sigurno ću tijekom meča pronaći par stvari koje će mi pomoći da lakše dođem do pobjede. Mislim da sam prošle godine ovdje igrao možda najagresivnije od svih prijašnjih godina i pokušavao sam prošli tjedan trenirati na taj način i koncentriram se što je više moguće u tom smjeru”, rekao je hrvatski sportaš.