Čini se da je Uefa otvorila istragu protiv Skenderbeua, sumnjaju da su namjestili utakmicu s Dinamom

Pobjeda Dinama u potpunosti je bila zaslužena i ona se niti ne osporava

25.08.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratna utakmica doigravanja za Ligu prvaka, GNK Dinamo - KF Skenderbeu. Soudani, Bledi Shkembi.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Europski nogometni savez (Uefa) pokrenula je istragu vezanu uz uzvratnu utakmicu Dinama i Skenderbeua zbog sumnji u namještanje rezultata, javlja El Pais.

Podsjetimo da je hrvatski prvak svladao albanskog ukupnim rezultatom 6-2 kroz dvije utakmice dominacije. Pobjeda Dinama u potpunosti je bila zaslužena i ona se niti ne osporava, niti se u sumnju dovodi njena vjerodostojnost. Problem je u broju postignutih pogodaka.

Konkretnije, Federbet, organizacija europskih kladionica koja se bori protiv namještanja sportskih rezultata i koja Uefu upozorava na neuobičajene promjene koeficijenata, primijetio je visok koeficijent da će Skenderbeu primiti pogodak i to samo dvije minute prije no što je gol za Dinamo postigao Soudani. Iznosio je on vrlo malih 1.20 dok bi, prema Federbetu, on pri tom rezultatu i u trenutku kada je Dinamo imao desetoricu igrača, trebao biti 2.50. Upravo na ovoj razradi ponude utakmice, kladioničari su zaradili između pet i deset milijuna eura.

Ima toga još

Pritom, ovo nije jedini grijeh s kojim se Skenderbeu dovodi u vezu. Oni koji vole uplate zaradili su između jednog i tri milijuna eura na utakmici između albanskog prvaka i sjevernoirskog Crusadersa. Preciznije, kod vodstva albanske momčadi 2-1 u 78. minuti koeficijent u razradi ponude da će Skenderbeu primiti pogodak iznosio je 1.90 umjesto očekivanih 5. Crusadersi su preokrenuli rezultat na 3-2.

Iz Uefe su poručili da neće službeno komentirati tijek istrage, ali za očekivati je da Skenderbeu nađe na optuženičkoj klupi krovne organizacije europskog nogometa.