Čini se da se i Conte poput Čačića namjerava odreći zaslužnih igrača

Conte navodno nije zadovoljan Pirlovom i De Rossijevom formom

Italy's coach Antonio Conte greets fans before the UEFA Euro 2016 group H qualifying football match between Italy and Azerbaijan on October 10, 2014 at the Renzo Barbera Stadium in Palermo. AFP PHOTO / MARCELLO PATERNOSTRO
FOTO: AFP

Baš poput Ante Čačića i talijanski izbornik Antonio Conte ne namjerava na Europsko prvenstvo voditi nogometaše koji na proljeće neće redovito igrati u svojim klubovima, piše talijanska Corriere della Sera. Ova odluka prvenstveno će utjecati na dva legendarna veznjaka, Andreu Pirla i Danielea de Rossija.

Nezadovoljan formom

Conte navodno nije zadovoljan Pirlovom formom i smatra da nema prave treninge i utakmice u MLS-u. Kada je u pitanju de Rossi, on pomalo gubi na važnosti u klubu, pa u ovom trenutku neki drugi igrači imaju prednost.

Nadalje, Conte navodno neće voditi dvojicu veterana ako ne budu igrali u prvim postavama te je uvjeren da je bolje pozvati mlađe igrače koji će biti okosnica taljanske reprezentacije narednih deset godina.

https://www.youtube.com/watch?v=IkyC9ZdHjaU

“Pojedinci nisu bitni, samo gledam na tim i njegove potrebe”, izjavio je Conte uoči prijateljske utakmice s Belgijom. Pirlo (36) je za reprezentaciju odigrao 116 utakmica, a de Rossi 101.