Čini se da Stipe Miočić neće dobiti priliku života, njegov protivnik odustao je od borbe za naslov

Od kraja 2012. do danas održane su samo dvije borbe za naslov

FOTO: AFP

Američki MMA borac hrvatskih korijena Stipe Miočić (zasad) neće dobiti priliku života. Propala je njegova prilika za borbom za teškaškog UFC prvaka! Podsjetimo, brazilski borac Fabricio Werdum trebao je braniti naslov 6. veljače protiv Caina Velasqueza. Trebao je to biti revanš budući da je Werdum sredio Velasqueza u lipnju prošle godine u Ciudad de Mexicu. No, Velasquez je zadobio ozljedu leđa i Miočić je upao na njegovo mjesto.

No, sreću i dramu kako se pripremiti samo u dva tjedna do borbe zamijenilo je ogorčenje i ljutnja, Fabricio Werdum se također sjetio da baš i nije zdrav, te je odustao od borbe.

Barem borba za privremeni naslov?

“Nema Caina, nema borbe. Otprije sam bio ozlijeđen, imam ozljedu stopala i nisam bio u mogućnosti udarati nogama posljednja dva tjedna. Da je Cain protivnik, stisnuo bih zube i borio se”, kazao je Brazilac.

U međuvremenu se javio i Greg Kalikas, Miočićev menadžer.

“Jako smo razočarani što je Werdum odustao od borbe. Ako je Werdum bio dovoljno zdrav da brani titulu prvaka protiv Cainea Velasqueza, ne možemo shvatiti zašto nije dovoljno zdrav da se bori sa Stipom, koji je imao svega 12 dana da se pripremi za meč s njime”, objašnjava menadžer Stipe Miočića Greg Kalikas za MMA Fighting.com.

Zdrav za Velasqueza, ozlijeđen za Stipu

Riječi Kalikasa “drže vodu”. Čudno je kako bi se Werdum, unatoč svojoj navodnoj ozljedi, borio sa Velasquezom, a sad odjednom nije zdrav da se bori sa Stipom.

“Jedan prvak ne bi smio birati svoje protivnike. Istinski prvak bi se trebao boriti sa svim protivnicima koji dolaze. Ako se Werdum neće boriti sa Stipom u ovoj situaciji kad on ima kratko vrijeme za pripremiti se za ovaj meč, onda kako da vjerujemo da bi se borio sa njim kad bi Stipe iza sebe imao odrađen cijeli trenažni proces. Ne, ne bi se borio. I to je jako loša vijest za i loš imidž za ovu UFC diviziju koja bi trebala biti najbolja na svijetu. Jedino čemu se možemo nadati je to da će Werdum ozdraviti brzo i na kraju ipak pristati na borbu sa Miočićem, što prije”, završio je Kalikas.

Hoće li Stipe dobiti sada priliku za borbu za privremeni naslov, ostaje nam vidjeti. Situacija u teškoj kategoriji stvarno nije dobra. Od kraja 2012. do danas održane su samo dvije borbe za naslov.

https://twitter.com/FrontRowBrian/status/691734410375245824

https://twitter.com/FrontRowBrian/status/691732357578010625