Čini se da su mediji poprilično uvjereni da Real napušta slavni branič, a već su mu našli i zamjenu

Sergio Ramos odlazi u Manchester United, a u Real stiže više novih igrača

FOTO: AFP/AFP PHOTO

Odlazak španjolskog braniča Sergija Ramosa iz Real Madrida u engleski Manchester United posljednjih dana je glavna priča u medijima. Po pisanju otočkih novina, United bi za Ramosa ponudio 30 milijuna funti i vratara Davida de Geu, koji je velika želja Kraljevskog kluba.

Podsjetimo, nedavno je španjolski list AS, poznat po tome da je naklonjen Real Madridu, objavio vijest da Ramos želi napustiti Real.

Odlazak zbog više razloga

Ramos klub želi napustiti zbog više razloga. Navodno mu najviše smeta što iz Reala nisu demantirali da je on ponuđen Barceloni, čime se hvalio jedan kandidat za predsjednika u tom klubu. Zatim, pretpostavlja se da mu jako smeta što je prošlosezonski trener Reala Carlo Ancelotti dobio otkaz, a na toj poziciji ga je zamijenio Rafael Benitez.

No, španjolski mediji upozoravaju da je lako moguće da je pravi razlog Ramosovog nezadovoljstva novac te da španjolski branič, koji je u Realu jedan od kapetana, samo želi bolji ugovor.

Točnije dva i pol milijuna eura razlike između onoga što klub nudi i onoga što Ramos želi. Jednom od kapetana i stupu obrane momčadi ponuđena je povišica kojom bi njegova primanja na godišnjoj razini dosegla 7.5 milijuna eura što je dva i pol milijuna manje od onoga što on smatra da svojim uspjesima u dresu kluba, izvedbama na travnjaku i statusom kojeg uživa u svlačionici zaslužuje. Klub tako ne smatra.

Želi izjednačiti Balea

I dok se s Cristianom Ronaldom ne može niti se želi mjeriti u primanjima, drugi kapetan momčadi smatra da vrijedi jednako kao Velšanin Gareth Bale pa želi izjednačiti njegova primanja. Pisalo se da će prijeđe li u Manchester United zarađivati 12,5 milijuna eura godišnje pa tek treba vidjeti želi li Real imati, iako ugovorno vezanog, poprilično nezadovoljnog drugog kapetana u svojim redovima. Posebice kada se zna da je prvi nositelj vrpce Iker Casillas još nezadovoljniji zbog mogućeg transfera Davida de Gee u redove kluba sa Santiago Bernabeua.

No, pojavila se vijest da je Real spreman na Ramosov odlazak te da za svaki slučaj pregovara s Arsenalom oko transfera francuskog braniča Laurenta Koscielnyja.