Čini se da su mediji u Italiji poprilično impresionirani formom Marija Mandžukića

Hrvatski reprezentativac bio je strijelac u zadnjoj utakmici Juventusa

FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ponovno je u fokusu medija zbog svojih dobrih igara. Nakon što je prije dva tjedna zabio pogodak u pobjedi Juventusa nad Atalantom 2:0, ovoga puta Mandžo je postigao gol protiv Empolija (pobjeda Stare dame 3:1). Empoli je poveo u 19. minuti pogotkom Massima Maccaronea, ali slavlje domaćina nije dugo trajalo. U 32. se minuti Mandžukić odlično snašao i ispred Empolijeva braniča i snalažljivom reakcijom u petercu ugurao loptu u mrežu za 1:1.

To je bio gol koji je pokrenuo Juve i pogurao ga prema pobjedi. Nakon utakmice, talijanski mediji pišu kako je Mandžukić bio najopasniji igrač Juventusa koji je uputio pet od ukupno 11 udaraca gostiju na gol, a četiri su išla u okvir gola. Svi hvale Mandžukića i ističu ga kao ključnog igrača u pobjedi izabranika Massimiliana Allegrija.

Ukupno zabio 4 gola ove sezone

Poznati talijanski novinar Carlo Nesti napisao je kako Juventus na pobjedi može zahvaliti tandemu Khedira-Marchisio i “probuđenom Mandžukiću”. Mandžukić je sada na dva pogotka u ligi (4 ukupno u svim natjecanjima), a doveden je kao zamjena za Carlosa Teveza koji je lani sa 20 golova predvodio Juve do titule i finala Lige prvaka, u kojem su poraženi od Barcelone.

Buđenje u dresu Juvea

Tako se Mandžukić konačno probudio u dresu Juventusa i počeo zabijati. Mjesec dana hrvatski napadač čekao je na novi gol i konačno prekinuo krizu, ali tek se treba dokazati da može ispuniti visoka očekivanja koja su u Juveu postavljena ispred njega.

Neki talijanski mediji kritizirali su Hrvata pisavši kako je opn limitiran igrač. No, Mandžukić je počeo zabijati i voda sad ide na njegov mlin. Na njegov i Juventusov mlin koji sada konačno ima napadača na kojeg može računati u svom pohodu na vrh Serie A.

“Bili smo puno ubojitiji ovaj put. U prošlim utakmicama imali smo puno više udaraca na gol i nismo zabili. Sada smo maksimalno iskoristili naše četiri šanse”, rekao je trener Juventusa Massimilian Allegri.

https://www.youtube.com/watch?v=Efo8H2zzpaQ

Sedmi u prvenstvu

Juventus je loše ušao u sezonu i upisao tek petu pobjedu u 12 utakmica i skočio na sedmo mjesto. Vodeći Inter bježi im devet bodova.

“Nije lijepo vidjeti nas na sedmom mjestu, ali tako je to. Ne može se sve promijeniti u jednoj utakmici. Ciljamo na šesto, pa na peto mjesto i vidjet ćemo koliko daleko možemo. Idemo utakmicu po utakmicu. Nakon pauze čeka nas Milan koji ima dva boda više i to nam je ključna utakmica”, dodao je Allegri.

Uoči derbija s Milanom, Mandžukića čeka prijateljski ogled s Rusijom u dresu reprezentacije 17. studenog u Krasnodaru. Za Hrvatsku je posljednji put zabio Italiji na Poljudu u lipnju i u prijateljskom susretu prije toga s Gibraltarom. Do tada je šest utakmica bio bez pogotka. Nadamo se da će početi zabijati i za Vatrene