Čini se da Zlatko Kranjčar stvarno jako želi (opet) postati trener Dinama

Hrvatski strateg je u ovom trenutku trener katarskog prvoligaša Al Ahlija

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Bivši nogometaš i trener Dinama Zlatko Kranjčar poručio je da se želi vratiti u zagrebački klub. Popularni Cico Dinamo je već vodio u nekoliko navrata, a sada je trener katarskog kluba Al Ahlija.

Situacija u Kataru je vrlo dobra, kaže Zlatko Kranjčar: “Priviknuo sam se na njihov način života. Katar je bogat naftom i plinom, a strahovito mnogo novca vladajuća obitelj Al Thani ulaže u razvoj, u kulturu, sport… Imaju plan razvoja Dohe do 2030. godine! Ulaganjima u sport pokušavaju osvijestiti naciju i uvjeriti svoje ljude da je sport iznimno važan čimbenik u životu”, izjavio je za Večernji list.

Nedostaje mu Hrvatska

No, unatoč dobroj situaciji u toj državi, rado bi se vratio u Hrvatsku, koja mu nedostaje: “Naravno, uvijek mi nedostaje! Ali, još kao igrač navikao sam na nomadski način života. Hrvatski nogomet pratim, razveselio me Dinamov deseti uzastopni naslov prvaka, to je velika čast i veliki uspjeh. Netko će reći da nema adekvatne konkurencije, ali nije za to Dinamo kriv. Očito je da Dinamo ima dobru klupsku politiku, da nije tako, ne bi bilo ni rezultata. A sad se treba fokusirati na Europu, treba pokušati izboriti Ligu prvaka. Vidio sam da je na zadnje tri utakmice bilo oko 40.000 gledatelja i tome se veselim, napravilo se nešto dobro što je publika prepoznala i nadam se da će se navijači vratiti u Maksimir. A ulazak u Ligu prvaka donio bi pune tribine, jer u cijeloj je toj priči rezultat ipak najvažniji”, rekao je.

Kranjčar je zatim nedvosmisleno rekao da bi se rado vratio i rekao da ima viziju povratka u hrvatskog prvaka: Imam, sigurno da imam, pa Dinamo je klub mog života. Ali, da bi se to ostvarilo, potrebna je i želja s druge strane”.

Normalan odnos s Mamićem

Svoj odnos s klupskim predsjednikom Zdravkom Mamićem opisao je sljedećim riječima: “Korektan, normalan, iako postoji određena distanca. Kad se susretnemo, uredno se pozdravimo. I ne bi mi bio problem raditi s njim, Zdravko je izvršni predsjednik kluba, ima svoj dio posla, a trener ima svoj. Uvijek sam, dakle, otvoren za povratak u Dinamo, ali jasno je da se moraju poklopiti neke potankosti.”

Zlatko Kranjčar i Zdravko Mamić
Zlatko Kranjčar i Zdravko Mamić PIXSELL/PIXSELL

Za kraj je prokomentirao i skandal sa svastikom na poljudskom travnjaku na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije: “Naravno da osuđujem taj čin, ali mnogo je toga nejasno. Čudno je da još nije pronađen krivac. To je svakako bila diverzija protiv HNS-a, koja nema baš nikakvog opravdanja, to se nije smjelo dogoditi”, poručio je.