Nekad je nužno odabrati stranu

Conte je u novim je problemima jer bi i Buffon mogao propustiti Hrvatsku

Talijanski izbornik zbog ozljeda morao odreći usluga Barzaglia i Zaze

Juventus' goalkeeper and captain Gianluigi Buffon celebrates winning the UEFA Champions League semi-final second leg football match Real Madrid FC vs Juventus at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 13, 2015.   AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Giacomo Bonaventura, igrač veznog reda Milana, posljednji je igrač kojeg je talijanski izbornik Antonio Conte u utorak pridružio popisu kandidata za kvalifikacijski dvoboj s Hrvatskom, koji će u petak biti odigran u Splitu, objavio je Talijanski nogometni savez na svom službenom internetskom portalu.

Conte je poziv Bonaventuri uputio u prijepodnevnim satima, a ovaj se već u utorka poslijepodne pridružio suigračima i s njima odradio prvi trening u kampu talijanske reprezentacije u Covercianu. Bonaventura je drugi igrač koji se ovoga tjedna priključio momčadi, nakon što se talijanski izbornik zbog ozljeda morao odreći usluga Juventusovog braniča Andree Barzaglia te napadača Sassuola Simonea Zaze.

Pod liječničkim nadzorom

No, tu nije kraj problemima s ozljedama u kampu Talijana. Na popisu onih koji su pod posebnim režimom liječnika nalaze se vratar Gianluigi Buffon i veznjak PSG-a Marco Verratti. “Obojica ostaju pod liječničkim nadzorom, ali će biti na raspolaganju izborniku. Buffon ima problema s lijevim laktom. U sljedećim ćemo danima pratiti njihovo stanje i vidjeti kako će se brzo opravljati.

Ostali nemaju nikakvih poteškoća”, izjavio je vođa liječničke službe talijanske reprezentacije Enrico Castellacci. Osim kvalifikacijskog dvoboja s Hrvatskom 12. lipnja u Splitu, Talijani će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv Portugala četiri dana poslije.

Bonucci se boji Mandžukića

U međuvremenu, Leonardo Bonucci je u najavi utakmice izjavio kako se najviše pribojava Marija Mandžukića.

“On je moderan napadač, koji zabija i nikada ne odustaje. Takve je uvijek bolje imati na svojoj strani”, izjavio je Bonucci u razgovoru za talijansku agenciju Ansa, u kojem je priznao da uopće ne zna kamo je stavio srebrnu medalju koju mu je u subotu oko vrata objesio predsjednik UEFA-e Michel Platini.

“Nikad ne slavim druga mjesta. Mislim da je to svima jasno.”

O Modriću

Italija u Split stiže kao druga u skupini, s dva boda zaostatka za Hrvatskom. Izbornik Antonio Conte ima problema s nizom ozlijeđenih igrača, baš kao i njegov suparnik na drugoj strani koji neće moći računati na Luku Modrića.
“Bez njega su Hrvati zasigurno oslabljeni, ali još uvijek su opasni”, poručio je Bonucci.