Conteov odvjetnik tvrdi da neće biti smjene na talijanskoj klupi

Istražuju se dvije Conteove utakmice, Novara – Siena i AlbinoLeffe – Siena

Italy's coach Antonio Conte holds a press conference at the Vassil Levski stadium in Sofia on March 27, 2015 on the eve of the Euro 2016 qualifying group H football match between Bulgaria and Italy. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Unatoč tome što je njegovo ime ponovno usred skandala oko namještanja utakmica, zbog čega dio talijanskih medija zahtjeva njegovu ostavku, čini se da Antonio Conte nema namjeru odstupiti s mjesta izbornika talijanske nogometne reprezentacije koju u Splitu 12. lipnja protiv Hrvatske očekuje utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine.

Talijanski mediji pisali su da bi moglo, čak i trebalo doći do raskida suradnje Contea i Talijanskog nogometnog saveza bude li izbornik doveden na sud zbog optužbi. Aktualni izbornik Talijana već je bio dio istrage, a ponovno se veže uz nju zbog nekih rezultata ostvarenih dok je sjedio na klupi Siene u sezoni 2010/11. Četveromjesečnu suspenziju zbog toga je već odradio, a sada su istražiteljima posebno zanimljive dvije Conteove utakmice, Novara – Siena i AlbinoLeffe – Siena.

Conte želi ostati

La Gazzetta dello Sport je tako u svom izdanju od srijede pisala da Conte mora odstupiti s pozicije koju obnaša bude li ponovno upetljan u sudski proces. Svoje viđenje upravo takvog raspleta situacije objasnili su njegovom nemogućnošću da se uslijed gubitka mirnoće u potpunosti koncentrira i da svoj maksimum u kvalifikacijama za EP. Njegov, pak, odvjetnik tvrdi suprotno.

– On apsolutno želi ostati na klupi talijanske reprezentacije. Naš je zahtjev da se njegovo sudjelovanje u istrazi ili pohrani ili da se provede hitni sudski postupak – veli Leonardo Cammarata.