Nekad je nužno odabrati stranu

Ćorić nakon poraza kaže da je načinio nekoliko pogrešaka previše jer mu je to bilo prvo finale

Njegovu igru pohvalio je i Wawrinka koji ga je porazio u Chennaiju i lani

FOTO: AFP

Premda nije uspio pobijediti u svom prvom ATP finalu, mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije imao previše razloga za nezadovoljstvo nastupom u indijskom Chennaiju.

“Wawrinka je odigrao fantastičan meč,” kazao je Ćorić nakon poraza od četvrtoga tenisača svijeta Švicarca Stanislasa Wawrinke 3-6, 5-7.

Nekoliko pogrešaka previše

Ćorić je u svom prvom finalu u karijeri pružio dostojan otpor Wawrinki, koji se ipak pokazao prejak. Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Marina Čilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena.

“Bilo je to moje prvo finale zbog čega sam načinio nekoliko pogrešaka previše,” poručio je Ćorić. Njegovu igru pohvalio je i Wawrinka koji je porazio Ćorića u Chennaiju i prošle godine, ali u drugom kolu.

https://www.youtube.com/watch?v=bA8ao3NjRz8

Wawrinka ga nahvalio

“Znao sam da će finale biti teško. Ćorić je odličan tenisač. On uvijek pronalazi način kako se vratiti u meč,” kazao je Wawrinka dodavši: “Chennaiju je za mene iznimno važan turnir. Lijepo je otvoriti godinu naslovom,” dodao je Švicarac koji je na ovom turniru slavio treću godinu uzastopce, te četvrti put ukupno.

U prvom setu Ćorić je izgubio servis kod 2-3, a potom u sljedećem gemu ne koristi čak pet lopti za obrat i spašavanje prvoga seta. U drugom setu je Borna bio ravnopravan protivnik Wawrinki sve do 5-5, kada Švicarac radi ključni “break” i potom na svoj servis bez izgubljenoga poena osvaja gem i meč.

I u dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka, u Chennaiju i Cincinnatiju. Do finala u Indiji, svog prvog u karijeri, Ćorić je stigao pobjedama protiv Marcela Granollersa, Austina Krajiceka, Roberta Bautiste-Aguta i Aljaža Bedenea. Učinkom iz Chennaija Ćorić će napredovati na 40. mjesto ATP ljestvice.